פסיכומטרי



הסברים ותרגול
 




 

טיפים והמלצות למבחן מימד


מאת: אלעד שווייצר

ספר הכנה למבחן מימ"ד
ערכת הכנה מושלמת לבחינת מימ"ד - מותאמת ללימוד עצמי - הסברים מפורטים, תרגול מקיף, מילון ומבחנים לדוגמה - הערכה כוללת פתרונות מלאים לכל התרגולים!

טיפים והמלצות למבחן מימ"ד

הוראות למבחן מימ"ד

מצד אחד, תמיד אומרים שחשוב לקרוא את ההוראות של כל שאלה כדי לא לעשות טעויות. מצד שני, בדיוק בשביל זה מתכוננים למבחן לפני כן. אחת הסיבות שחשוב מאוד לפתור מבחן מימ"ד לדוגמא היא כדי להכיר את ההוראות של סוגי השאלות מעבר לתרגול של השאלות עצמן.

תכנון זמן בבחינת מימ"ד

דלגו על שאלות

מבחן מימ"ד מורכב מ-8 פרקים. לכל פרק מוקצב זמן אחר, שמופיע בצד ימין של המסך. חשוב לשים לב כמה זמן יש לכם לפרק ועל כמה שאלות עליכם לענות בזמן זה. חשוב לא להתמהמה בפתרון השאלות. אם אתם יודעים את התשובה, סמנו אותה ועברו הלאה, ואם אינכם מצליחים לפתור את השאלה, דלגו עליה והשאירו אותה לסוף הפרק. הניקוד של כל השאלות בפרק הוא זהה, ולכן אין טעם להתעכב על שאלה מסוימת, ועדיף להמשיך הלאה ולפתור שאלות אחרות בזמן זה. שימו לב שכדי לעבור לשאלה הבאה עליכם ללחוץ על הכפתור "קדימה" גם אם סימנתם תשובה כלשהי, אחרת תישארו באותה שאלה והזמן ימשיך לרוץ.

ניחוש תשובות

דילוג על שאלות

במהלך מבחן מימ"ד, אם אתם מחליטים לדלג על שאלה כלשהי, עדיף לנחש את התשובה שלה ולסמן "תזכורת" (בכדי שתזכרו לחזור אליה בסוף הפרק), ולא להשאיר שאלה ללא מענה.

את הדקה האחרונה בכל פרק מומלץ להקדיש למעבר על שאלות שלא הספקתם להגיע אליהן כדי לנחש בהן את התשובות. במבחן מימ"ד לא מורידים נקודות על טעויות, ולכן תמיד עדיף לנחש מאשר לא לסמן אף תשובה, כך לפחות קיים סיכוי שעניתם נכון. בסוף הזמן המוקצב לאותו פרק תועברו באופן אוטומטי לפרק הבא של הבחינה.

פסילת תשובות

כאשר אינכם יודעים את התשובה, רגע לפני שאתם מנחשים סתם, נסו לבדוק האם אתם יכולים לפסול חלק מהתשובות. לפעמים קיימות תשובות שהן לא הגיוניות בעליל (למשל, מספרים גדולים מידי או קטנים מידי), ודי בכך שתפסלו תשובה אחת או שתיים בכדי להעלות משמעותית את הסיכוי שלכם לנחש את התשובה הנכונה.

בנוסף, תנו לאינטואיציה שלכם להוביל אתכם. לפעמים אנחנו חושבים שתשובה מסוימת היא נכונה גם אם אנחנו לא יכולים להסביר למה. בחלק לא קטן מהמקרים זו באמת תהיה התשובה הנכונה. המח שלנו הוא דבר מורכב, וגם אם אנחנו חושבים שאנחנו לא ידועים את הפירוש של מילים מסוימות באנגלית למשל, יכול להיות ששמענו אותם באיזה סרט בעבר, והמח שלנו קלט אותן בזמנו והוא בעצם "מכיר" אותם, למרות שאנחנו חושבים שלא. לפעמים, כשמשהו "לא נשמע נכון", זה פשוט כי הוא באמת לא נכון...

הערות כלליות למבחן מימ"ד

חומר עזר - למבחן מימ"ד אסור להביא שום דבר - לא דפי נוסחאות, לא מילון ולא כל חומר עזר אחר.

מחשבון - אסור להיעזר במחשבון במבחן מימ"ד (בדיוק כמו במבחן פסיכומטרי).

דפי טיוטה - בכיתה עצמה תקבלו דפי טיוטה על מנת שתוכלו לבצע עליהם את החישובים שלכם. לא יאפשרו לכם להכניס לבחינה דפי טיוטה שהבאתם מהבית (הלכו השליפים...)

בחינת מימ"ד לדוגמא - אולי אחד הדברים החשובים ביותר זה לעשות הכנה למבחן מימ"ד. רמת ההכנה תלויה ברקע של כל אחד ואחד מכם, אך אין ספק שחשוב להתכונן לפני המבחן. מבחן מימ"ד אינו מכיל ברובו שאלות קשות מידי אך הכנה למבחן מימ"ד יכולה לעזור לכם לצלוח אותו בקלות. בנוסף, ישנם דברים שתמיד תוכלו להשתפר בהם, כמו למשל ללמון מילון ולשפר את אוצר המילים שלכם בעברית ובאנגלית.

מבחן מימ"ד תרגול - כמו בכל מבחן, אם אתם רוצים להצליח - תרגלו. מבחני מימ"ד לדוגמא זה חשוב, אבל בעיקר אחרי שתרגלתם שאלות של מבחן מימ"ד. תרגול של שאלות יעזור לכם להבין את הנושאים כדי שלאחר מכן תוכלו ליישם את זה במבחן עצמו.


 

  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.