פסיכומטרי



הסברים ותרגול
 




 

טיפים ושיטות לבחינה הפסיכומטרית


מאת: אלעד שווייצר

פסיכו אומר – הכי חשוב לעבוד נכון! חייב להשקיע אבל לפעמים עבודה נכונה היא זאת שתביא לתוצאות וניצול זמן טוב.. בסופו של דבר ההצלחה הרבה פעמים מתחבאת בדברים הקטנים...

נרשמתי לקורס הפסיכומטרי – מה עושים עד שהקורס מתחיל?
 
נרשמת לקורס פסיכומטרי וכל הכיף עוד לפניך, מרוב שמחה כבר אי אפשר להתאפק.. איך ננצל את הזמן בצורה הטובה ביותר?? אז ככה, יש כמה דברים שאפשר ורצוי לעשות.
 
להתחיל לשנן מילים – זה ללא ספק החלק המשעמם יותר בלימוד למבחן הפסיכומטרי ודורש לא מעט זמן! עם זאת חייב לדעת כמה שיותר מילים כי הן מופיעות לאורך כל הפרק המילולי!!

לקרוא ספר באנגלית – אוצר המילים בפרק האנגלית הוא ללא ספק גורם חשוב אך לא פחות חשובה היא מהירות הקריאה! לכן כדאי מעוד לרענן את יכולת הקריאה שלנו, מהירות והבנת הנקרא, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא בעזרת ספר!
חשוב מאוד כמובן שהספר יהיה ספר מעניין ולא ספר משעמם שהוצאנו מהבוידם...
מומלץ גם שהספר יהיה ספר שכבר קראנו בעברית כך ההבנה תשתפר ואיתה החשק לקרא.
המינון המומלץ הוא כחמישה עמודים ליום!

הסרת חלודה בפרק הכמותי – מי זוכר מה זה זווית, או משולש או דברים אחרים שהפכו אותנו לאנשים שמחים יותר בתקופת התיכון... זה הזמן להיזכר! מומלץ לבצע הסרת חלודה וניתן ואף רצוי להיעזר בסיכומים באתר! הסיבה היא שאין טעם לחזור על כל המתמטיקה אלה רק על זאת הרלוונטית למבחן הפסיכומטרי.

להירשם לבחינה! – מניסיון רוב התלמידים נרשמים ביום האחרון האפשרי, הסיבה ברורה.. לא בא להוציא כסף ואין כוח לטפל בשטות הזאת... הבעיה היא שמרוב שדוחים בסוף נרשמים רק ביום האחרון או אפילו מפספסים ואז משלמים יותר ברישום מאוחר...

הקלות בבחינה – למרות השמועות שרצות שלא ניתן להשיג הקלות לבחינה הפסיכומטרית האמת היא שבהחלט ניתן! אבל זה לוקח זמן, הרבה זמן.. לכן ככל שתטפלו בזה מוקדם יותר כך הסיכוי שתקבלו את ההקלות הנכספות גבוה יותר!
דרך אגב, הטלפון של האגף שמטפל בלקויות למידה הוא: 02-675-95-90
מידע נוסף אפשר לקבל בקישור: הקלות בבחינה
 
 
טיפים למהלך הקורס
 
לא לחכות עם שיעורי הבית..
כמורה לפסיכומטרי שמתי לב שרוב התלמידים מכינים את שיעורי הבית ביום האחרון שלפני השיעור...
הבעיה היא שיום לפני זה לרוב לא מספיק ונשארים הרבה נושאים פתוחים, כמובן שההפנמה נפגעת גם כן..
לכן פסיכו ממליץ לפרוס את שיעורי הבית לאורך כל הקורס, כול יום מספר שעות, ככה גם מספיקים יותר, גם מפנימים יותר וכמובן אפשר להתייעץ עם פסיכו לגבי מה שלא הצלחנו בשיעורי הבית.
 
לא מומלץ לעבוד על זמנים
הטעות הגדולה ביותר שתלמידי פסיכומטרי עושים היא לקבל שיעורי בית ומיד להתחיל לפתור שאלות על זמנים!!
הבעיה בשיטה זו היא שמרוב שלחוצים לעמוד בזמנים לא מקדישים זמן להבין את התרגיל או את דרך הפתרון!
וכמובן שלא מפנימים ולא מבנים את התרגיל! עדיף לפתור 20 תרגילים ולהבין ולהפנים כל תרגיל ותרגיל מאשר לפתור 100 תרגילים ולא לדעת כלום בסוף...
עבודה בזמנים מומלצת אך ורק בחודש האחרון של הקורס! החודש האחרון הוא ללא ספק מספיק לפתוח תחושת זמן.
 
ללמוד בזוגות או בקבוצות קטנות
ללא ספק אחד הדברים שהכי עוזרים במהלך הלמידה למבחן הפסיכומטרי היא למידה בקבוצות או בזוגות!
לא רק שהיא מאלצת אותנו לשבת וללמוד היא גם מייצרת הפריה הדדית בין הלומדים, כל אחד תורם בחלק שהוא טוב בו והרבה פעמים הסבר שמגיע מחבר תורם אפילו יותר מהסבר שמגיע דרך המורה!!!
 
לא לדחות הכול לסוף הקורס
למרות שלאורך כל הקורס מלווה אותנו התחושה – יהיה בסדר.. המבחן הוא בעוד מליון שנה ומחר נתחיל להשקיע.. האמת היא שהקורס מגיע הרבה יותר מהר ממה שחושבים... לכן תפרסו את הלמידה לאורך כל הקורס! השבוע האחרון ואפילו החודש האחרון כבר לא יעזרו הרבה..
 
 
טיפים לפרק הכמותי
 
התשובה נמצאת מול העיניים – נשאר רק למצוא מי השלוש הלא נכונות...
אתם לא תאמינו כמה שאלות אפשר לפתור פשוט על ידי הצבת התשובות! לכן לפני שאתם נגשים לשאלה כדאי מאוד לבדוק האם ניתן להציב את התשובות במקום לפתור.
 
פסילת תשובות - גם במקרים שבהם לא ניתן לדעת מה התשובה ניתן לפחות לפסול את התשובות הלא נכונות ובכך להישאר עם מספר קטן יחסית לניחוש.
טיפ פסיכו: בדרך כלל התשובה הגדולה ביותר או הקטנה ביותר היא לא נכונה...
 
לבדוק שוב ושוב מה שאלו – חלק גדול מהמסיחים בנויים על חצי תשובה לכן לפני שמסמנים את התשובה רצוי לבדוק שוב שבאמת אתם עונים על מה ששאלו.
 
בחלק מהשאלות ניתן להסתמך על הסרטוט – בדרך כלל מדובר על שאלות עם סרטוטים סגורים כגון מחומש משוכלל, ריבוע או כל צורה הנדסית שלא ניתן לסרטט בצורה שונה.
 
 
טיפים לפרק המילולי
 
עבדו בסדר נכון – מומלץ להשאיר את שאלות ההיגיון לסוף, הן בדרך כלל ארוכות מאוד וקשות ולכן לא מומלץ להתחיל איתן לפני הפרק קריאה, בנוסף יש גם אפקט פסיכולוגי, אם לוקח זמן לפתור שאלת הגיון אך לא נותרו אחריה עוד שאלות אז נהיה רגועים יותר לעומת מצב שיש עוד פרק קריאה.
 
תשקיעו את הזמן בנושאים הגדולים – לדוגמא, שאלות הצרנה מכילות הרבה מאוד חומר ותתי נושאים ובסוף שאלה אחת בפרק ככה שאם יש לכם זמן מוגבל עדיף שתשקיעו באנלוגיות, פטל, השלמת משפטים וכו'..
 
תשאירו זמן לקטע הקריאה – ברוב הפעמים אם נקציב לו כארבע עד חמש דקות נפתור יותר שאלות, הסיבה היא שהשאלות שם לרוב לא קשות ולכן עדיף לוותר על שאלות הגיון או שאלות אחרות בהן אתם מתקשים ובלבד שיישאר מספיק זמן לקטע הקריאה
 
למרות מה שהמכון אומר יש להסתמך על ההיגיון – בהשלמת משפטים, קטע קריאה, הגיון יומיומי וכו' יש מקום להסתמך על ההיגיון! אם הקטע הוא על דולפינים ידע יעזור. אם השלמת משפטים הופכת את המשפט ללא הגיוני – הגנב רץ אחרי השוטר (בדרך כלל לא הגיוני פרט לערים מסוימות...) אז לפסול מיד..
 
 
 
השאלות מסודרות ברמת קושי עולה – זה אומנם נכון לכל הפרקים אך בא לידי ביטוי בצורה הכי ברורה באנגלית לכן מומלץ לענות על השאלות הראשונות בכל נושא וברגע שהרמה קשה מדי לדלג לנושא הבא, אין טעם לפתור את שאלות 8-12 בהשלמת משפטים אם יודעים שסטטיסטית פוגעים רק באחת.. כדאי מאוד לעבור הלאה.
 
לפסול תשובות – גם כאן ובעיקר ביחס לפרקים אחרים אפשר להגיע לתשובה הנכונה על ידי פסילת תשובות! בחלק של ניסוח מחדש זה הכי בולט!
 
ניחוש מושכל – בהשלמת משפטים נסו לזהות בתשובות מילים הפוכות או מילים בעלות צליל דומה, בדרך כלל אחת מהן תהיה הנכונה.
 
להתחיל מהנושאים החזקים – אם אוצר המילים לא משהו אבל מהירות הקריאה טובה כדאי להתחיל בשאלות ניסוח מחדש או מקטע הקריאה.
 
 
טיפים הטובים לכל הפרקים
 
דלגו על שאלות קשות – אין טעם להילחם על כל שאלה!! בסופו של דבר שאלה קשה שווה בדיוק כמו שאלה קלה, לכן דלגו על שאלות קשות או שאלות בנושאים שאתם לא חזקים בהם!
 
להקיף את התשובות הנכונות בעיגול – ככה תמיד ניתן לחזור ולתקן את דף התשובות במקרה שסימנו את התשובות במקום הלא נכון.
 
להעביר את התשובות לדף התשובות בקבוצות של 5 – מאוד לא מומלץ לפתור שאלה ומייד לסמן אותה בדף התשובות, זה גוזל המון זמן! בכל פעם למצוא את דף התשובות, את המיקום של השאלה הבאה וכן הלאה גוזלים המון זמן!! לכן פסיכו ממליץ לסמן על הבחינה ואז לסמן בדף התשובות 5 תשובות במכה!!
 
לכתוב על הבחינה – לא לפחד לכתוב, הרבה פעמים כאשר מוסיפים בניית עזר רואים דברים טוב יותר, אין צורך לסרטט בצד, רק על הבחינה.
 
ידוע על אנשים ששרדו 3 שעות בלי לאכול! – מומלץ להביא שוקולד וכמובן שתייה למבחן עצמו, הרבה פעמים ביס קטן מחטיף שוקולד יכול לעורר ולתת אנרגיה, גם מים כשהגרון יבש יכולים לעזור..
עם זאת ממש אבל ממש אין צורך להביא חבילת שי של עלית עם 500 סוגי חטיפים ואחרי כל שאלה לפצות את עצמנו במקופלת.. זה פשוט בזבוז של זמן..
 
לא לשבת ליד מזגן – זה אומנם נעים בהתחלה, במיוחד בחודשי הקיץ אבל אחרי שעה וחצי כל השרירים נתפסים והגוף כואב ובמקום להתרכז בבחינה מתרכזים בלנסות לא למות מקור...
 
אין טעם להעתיק – הבחינות לא זהות.

ולסיום ולא פחות חשוב... תתפלל, תתפלל הרבה יכול להיות שזה הדבר היחיד שבאמת יעזור בסופו של דבר...


 

  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.