חחחחחחחחחח לא שמתי לב...עכשיו אחרי שאמרת לי הסתכלתי...
ופסיכו אמר לי למה שיניתי עוד את הכינוי שלי מעדידי ל-adi123 הוא פשוט אמר לי בהתחלה כשהגעתי ל-40 מאמרים אז הייתי חברה מסורה והתחלתי את הכרטיס מ-0 וכבר אחרי שבועיים היה לי מסור...פסיכו דואג לי:)
תשובות 2-3-4 נפסלות לי.....כאן צריך את עזרתו של פסיכו
את 2 אני פוסלת משום שאם שלמה יושב על הספה הזוגית זה לא אומר כלום על סיגל היא עדיין יכולה
לשבת בזוגית או על הספה הכחולה זה לא בהכרח נכון
את 3 אני פוסלת כי כרגע אמרתי שורד ושלמה יכולים לשבת על אותה הספה אם סיגל יושבת על הכחולה
ואת 4 אני גם יכולה לפסול: ורד יכולה לשבת עם שלמה על הספה הזוגית ואז סיגל תשב על הכחולה......
רק את אחד אני לא יכולה לפסול כי אם
ורד יושבת על הספה הזוגית אז סיגל מוכרחה לשבת על הכחולה כי נתון שעל האדומה היא לא יושבת.....וכתוב שעל הספה הזוגית יושבים בן ובת ככה שאם שלמה וורד על הזוגית לא נותר לה מקום אחר חוץ מהכחולה
אני גם חושבת ש-1 2 4 הם בסדר ואני לא מבינה למה התשובה בספר היא שלוש..כנראה שוב הטעויות המעצבנות של הספר שאתה לא יודע אם פתרת נכון או לא נכון את השאלה.
וכן השאלה בסדר,בדקתי שוב.
ודרך אגב תשובה 2 לא נכונה בהכרח משום שאם שלמה יושב על הספה הזוגית זה לא אומר כלום על סיגל היא עדיין יכולה לשבת שם או על הספה הכחולה זה לא בהכרח נכון
ואם העתקת את הנתונים נכון אני לא רואה סיבה שתשובה 3 תהיה הכרחית כי כרגע אמרתי שורד ושלמה יכולים לשבת על אותה הספה אם סיגל יושבת על הכחולה ותשובה 4 בכלל לא הכרחית-היחידה שהכרחית כאן היא 1
אם ורד יושבת על הספה הזוגית אז סיגל מוכרחה לשבת על הכחולה כי נתון שעל האדומה היא לא יושבת.....וכתוב שעל הספה הזוגית יושבים בן ובת ככה שאם שלמה וורד על הזוגית לא נותר לה מקום אחר חוץ מהכחולה
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה