מחבר |
נושא חפש אפשרויות הודעה
|
svetik1987
חבר חדש
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 19
|
ציטוט תגובה
נושא: היי יש לי שאלה חשובה פורסם: 23/ספטמבר/2008 ב- 08:54 |
היי פסיכו אני נמצאת עכשיו בבעיה אני דוחה את המבחן שלי כי אני לא מרגישה מספיק מוכנה. אני עכשיו אחרי קורס של לחמן אבל למרות שבסיום קורס ואני יודעת 70% מהחומר אני לא רוצה לגשת אלא מעדיפה לתרגל עוד סימולציות יש לי איזה 30 (של אוגדן ומכונים שונים) ואני לא אספיק לעשות את זה בשבועיים אז החלטתי לדחות. בנוסף גם הייתי רוצה לתרגל יותר כדי להוסיף לי ביטחון, (אני בן אד שמאוד נלחץ במבחן ואני מאמינה שכדי להוציא ציון גבוה מכל 730 אני חייבת לתרגל המון- להרגיש בטוחה בעצמי).
הייתי רוצה להתייעץ איתך על חלוקה נכונה של חומר לימוד כי בכל זאת עד 28.12 יש לי עוד 3 חודשים וחוץ מהלהגדיל אוצר מילים שנכנס לי לתוך 30% החסרים, וגם תרגול שכתובים באנגלית וכמובן פתירת סימולציות מה הכי כדאי לי לעשות?
האם להתחיל לתרגל לפי איך שנתת למי שלומד לבד? כי נראה לי זה לא כל כך מתאים לי כי את רוב החומר אני בכל זאת יודעת, להתחיל מסימולציות? להתחיל לעשות ספרים של יואל גבע לפי הסדר (כי גם אותם יש לי)...
ואם לא להתחיל מסימולציות מתי הכי טוב להתחיל אותם? וכל כמה זמן לעשות? בקיצור אני קצת מבולבלת... מקווה שתעזרו לי. כי אני שבוע עושה את הלו"ז ל3 חודשים אז המלצותיכם על סמך נסיון ישפיעו רבות?
המון המון תודה, סבטה
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 23/ספטמבר/2008 ב- 18:33 |
שלום סבטה,
אני בכל זאת ממליץ לעבוד לפי הלוז באתר.
נכון שאת יודעת את רוב החומר, אבל תתייחסי לזה כאל רשימה מסודרת של החומר שאת צריכה ללמוד.
אחרי שתעברי על הנושאים תוכלי להכין רשימה של הנושאים שבהם את צריכה לעשות חזרה, ולאחר מכן לחזור עליהם ולהתחיל סימולציות.
לאחר שתעברי על החומר צריך להתחיל עם סימולצית כמה שיותר מוקדם, ובהתאם לניתוח שלהן לחזור על הנושאים הרלוונטיים.
|
|
|
svetik1987
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/ספטמבר/2008 ב- 08:23 |
תודה על התגובה השאלה כל כמה זמן כדאי לעשות סימולציה? כל יום כל יומיים כדי לתחקר? פעם ב3 ימים? אני פשוט רוצה לראות שיפור.. כרגע אני עומדת על כ600 (מבחן מחצית לפני חודש היה עם 560- אני מאמינה שמאז השתפרתי).. ואני צריכה שיפור של לפחות עוד 130 נקודות (להגיע על בטוח מעל 730).. זאת הסיבה למה אני דוחה וגם קראתי שהכי טוב להצמד לערכה אחת כדי לעשות חזרה זה נכון גם במקרה שלי כי יש לי ספרים של הרבה מכונים (כן חומר לא חסר...) אז אולי לפתור ביותר מערכה אחת (הרי עד דצמבר הזמן מאפשר).. אני מרגישה אבודה קצת... הרצון להצליח חזק, ראש גם יש, אבל אני מחפשת דרך נכונה לעשות את הלמידה שבאמת יהיה את ההצלחה (אני גם בן אדם שנלחץ- אז כדי להוריד את רמת הלחץ אני צריכה הרבה ביטחון- שיבוא מהרבה תרגול)... טוב לא יודעת אם עוד אפשר לייעץ לי משהו, אשמח אם כן...
|
|
svetik1987
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/ספטמבר/2008 ב- 08:51 |
ועוד שאלה כמה מילים בעברית בערך יש בממוצע? על מנת שאוכל לחלק את המילון בדרך פרקטית ביותר?
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
|
ציטוט תגובה
פורסם: 25/ספטמבר/2008 ב- 06:25 |
חלקי לך את המילון כך שבכל שבוע תלמדי כ- 50 מילים.
אם תספיקי יותר, מה טוב.
|
|
|
svetik1987
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 25/ספטמבר/2008 ב- 09:11 |
ומתי כדאי לעשות סימולציה הכי אחרונה יום לפני? או נגיד אם המבחן ביום ראשון או ביום חמישי?
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
|
ציטוט תגובה
פורסם: 26/ספטמבר/2008 ב- 09:57 |
ביום לפני לא פותרים סימולציות וגם לא לומדים שום דבר.
נחים, נרגעים, מה שלא נכנס בשלושה חודשים לא ייכנס ביום לפני הבחינה, ורק ילחיץ אתכם סתם.
|
|
|
svetik1987
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 26/ספטמבר/2008 ב- 17:10 |
סבבה תודה
וסורי שאני מציקה לך
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
|
ציטוט תגובה
פורסם: 26/ספטמבר/2008 ב- 23:02 |
בבקשה, ואת לא מציקה, בשביל זה אנחנו כאן...
|
|
|
יפעת800
חבר חדש
מאמרים: 6
|
ציטוט תגובה
פורסם: 30/ספטמבר/2008 ב- 20:19 |
אל תלמדי מהמילון של לחמן הוא על הפניפ ממש מתומצת תלמדי משל גבע או משו.. רוב האנשים שעושים בלחמן אומרים שאחוז גבוה של המילים שהופיע בבחינה לא היה במילון
|
|