פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

שאלה שאני תקוע עליה שעתיים וחצי

הגב למאמר הגב למאמר
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
assafy הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 968
  ציטוט assafy ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה נושא: שאלה שאני תקוע עליה שעתיים וחצי
    פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 16:06
היי
שאלה ממש מטומטמת לרוב כאן אני מתאר לעצמי, אבל אני מעל שעתיים מסתכל על הפתרון ולא מבין, כי בתשובות של קידום ההסבר גרוע בתרגיל הספציפי הזה
מדובר ב-2 משוואות אחת מתחת לשנייה, הנה התרגיל:

X2+Y2=68

(X-Y)2=36

Xy=?

במשוואה השנייה הסוגריים מימין ל-36 אמור להיות משמאל ל-X, פשוט העברית הופכת את זה...
מבקשים למצוא כמה שווה XY כפי שאתם רואים

התשובה היא XY=16
לפי מה שכתוב בתשובות מאחורה, כתוב קודם כל:
"נפשט את המשוואה השנייה לפי הנוסחא השנייה"
ואז כתוב:
"כעת נציב את המשוואה הראשונה בשנייה"

עשיתי את זה מיליארד פעם, תמיד יצא לי ש-XY שווים ל-מינוס 16
אני באמת מעל שעתיים תקוע רק על התרגיל הזה כי אני רוצה להבין כל דבר עד הסוף. בחוברת של קידום פתאום קופצים לסוף התרגיל, ואני לא מצליח לעשות את כל התהליך.
מה שניסיתי זה להשוות את ה-X בריבוע ואת ה-Y בריבוע, להחסיר בין המשוואות כששתיהן אחת מעל השנייה, ואז יוצא לי:
-2xy=32 (מינוס 32, שוב-זה מופיע הפוך) כי X ו-Y בריבוע פחות עצמם זה הרי 0 ואז נשאר לי רק מינוס 2XY, ו-68-32 שווה 36, לא? :(

אם מישהו יכול לפרט לי שלב אחרי שלב מה עושים, אני יותר מאשמח, כי זה מופיע בעוד שאלות בחוברת וכנראה יש איזה עקרון שלא הבנתי (אבל זה לא חיסור משוואות? :( )

רב תודות!!!!
אסף

נערך ע"י assafy - 25/ינואר/2009 ב- 16:08
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

כתובת: Israel
מאמרים: 662
  ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 16:23
לא יודע איפה טעית אבל זה הפתרון:

X^2+Y^2=68

(X-Y)^2=36=X^2-2XY+Y^2

נציב במשוואה השניה 68 במקום X בריבוע ועוד Y בריבוע (לפי השוויון במשוואה הראשונה) ונקבל:

68-2XY=36

נעביר אגפים

2XY=32

XY=16

נערך ע"י XAVT - 25/ינואר/2009 ב- 16:24
לתחילת העמוד
assafy הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט assafy ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 16:50
סוף סוף הבנתי, תודה! :)

אבל הנה עוד שאלה, שמשגעת אותי גם המון זמן, אוף אני לא מצליח להבין את הפתרונות שלהם :(

A2+B2=7

AB=9

איכשהו הם הגיעו לזה שהתשובה היא פלוס ומינוס 5, כי הם הכפילו את 2ab ב-9

גם אני עשיתי את זה,כ שהצבתי במשוואה העליונה את 9 במקום 2ab, וזה יצא לי 18, אבל אז, כשהעברתי לאגף של 7, זה יצא לי מינוס 9, ואצלם איכשהו יצא שהם הוסיפו את 18 ל-9 ויצא להם 25.
אם זה באגף של הפלוס, איך זה נשאר חיובי כשאני מעביר אגף? :(

אוף, הכמותי הזה נוראי
את כל השיעורים אני מסיים תוך שעה וחצי-שעתיים, ומיום שישי בבוקר, אז סיימתי את האנגלית והמילולי (באחוזי הצלחה גבוהים מאוד אני חייב לציין) אני יושב על הכמותי מעל 12 שעות ביום! (אתמול זה הסתכם בעבודה מ-11 בבוקר עד 2 וחצי בלילה, ככה זה כשאני רוצה לעשות הכל בשביל הציון הכי גבוה שאפשר).

ובאמת יש מלא דברים שקלטתי והתחלתי לחשוב קצת מתמטי, אבל עדיין יש מלא דברים קטנים שאני עובד עליהם

תודה שוב, מאוד עזרת לי!!! Smile
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 17:42
לא ממש הבנתי את השאלה השניה (מה אתה צריך למצוא בעצם?) אבל היא בטוח קשורה לפירוק לגורמים לפי הבינום של ניוטון (מה שנקרא משוואת זהב בסלנג).

אין באמת דרך אחרת לקלוט את כל זה חוץ מלתרגל עד המוות - על זה בדיוק תופסים אותך במבחן הזה, טעויות של מה בכך, פלוס פה, מינוס שם..

בהצלחה :)

נערך ע"י XAVT - 25/ינואר/2009 ב- 17:44
לתחילת העמוד
assafy הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט assafy ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 17:58
סליחה, שכחתי לרשום...

השאלה היא
(a+b)=
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 18:07
A^2 + B^2 = 7

בוא נעשה קונץ קטן ונוסיף לשני האגפים 2AB (הרי הם יתבטלו אם נעביר אגף ולא ישנו את השיוויון ולכן מותר לנו):

A^2 + 2AB + B^2 = 7 + 2AB

את אגף שמאל אפשר לכתוב גם כך:

2^(A+B)

כמו כן ידוע כי AB שווה ל9. ולכן 2AB = 18.

נציב את מה שאמרנו במשוואה המקורית ונקבל:

2^(A+B) = שמונהעשרה + שבע = 25 (אלעד, חייבת להיות דרך לתקן את האבל הזה של הפורום לא תומך מתמטיקה)

אם העלאה של A פלוס B בריבוע תביא לנו תוצאה של 25, A+B חייב להיות פלוס או מינוס 5.

משהו לא מובן?

לתחילת העמוד
assafy הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט assafy ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 18:31
פורסם במקור ע"י XAVT

נציב את מה שאמרנו במשוואה המקורית ונקבל:

2^(A+B) = שמונהעשרה + שבע = 25 (אלעד, חייבת להיות דרך לתקן את האבל הזה של הפורום לא תומך מתמטיקה)

אם העלאה של A פלוס B בריבוע תביא לנו תוצאה של 25, A+B חייב להיות פלוס או מינוס 5.

משהו לא מובן?

הקטע הזה איבדתי אותך

עד שם הבנתי לבד. אבל מה זה אומר "במשוואה המקורית"?
אלה 2 משוואות נפרדות, אתה לא צריך לחבר הכל ביחד? מותר לי פשוט להחליט שלמשוואה התחתונה מותר לי לצרף את 18 לאגף של 7 בלי לצרף את ה-A ו-B בריבוע?
זו הנקודה או שעדיין לא הבנתי? Shocked
ומאיפה פתאום הבאת את 18 ל-7?
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 18:38
נקרא למשוואה שכתבתי בהתחלה כ"משוואה מקורית" ולAB=9 נקרא נתון.

מה שעשיתי זה עיצבתי קצת את המשוואה המקורית והצבתי בתוכה 18 במקום 2AB (אם AB שווה ל9 אז ברור שפעמיים AB שווה ל18). מכאן בה ה18. ה7 היה במשוואה המקורית קודם.

אם עדין לא הבנת, חכה לאלעד, הוא יוכל להסביר לך את זה יותר טוב.

לתחילת העמוד
assafy הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט assafy ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 19:47
סוף סוף הבנתי!!!!! :)
אני לא מאמין שזה נקלט אצלי, וואו!

אבל יש לי שאלה נוספת-תמיד צריך "להתחכם" עם משוואות מהסוג הזה כדי למצוא פתרון?
אני מתחיל טפה לחשוב מתמטית, מה שנקרא, אבל אני עוד רחוק מזה לצערי...

עריכה:

סוף סוף נפל האסימון!!!!

פתאום כל התרגילים מהסוג הזה אני פותר כמו בנאדם!!!
ואני אשכרה מיום שישי בצהריים יושב על כמותי נטו, לא יאומן!!!! חוזר על כל החומר שנתנו לי בשיעורים האחרונים, העיקר להבין את זה!

תודה XAVT (ויטלי, נכון?)!!!! Thumbs%20Up

נערך ע"י assafy - 25/ינואר/2009 ב- 19:57
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/ינואר/2009 ב- 21:22
בשמחה, התרגילים האלו הם פשוט משחקי מחשבה עם נוסחאות הזהב

כן, ויטלי :)

לתחילת העמוד
estymandel הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

כתובת: כוכב יעקב
מאמרים: 4
  ציטוט estymandel ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 04/פברואר/2009 ב- 00:22

היי חברה...

רציתי לדעת מהן נוסחאות הזהב?????
לתחילת העמוד
XAVT הצג רשימה נפתחת
חבר בכיר
חבר בכיר
צלמית

ציטוט XAVT ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 04/פברואר/2009 ב- 00:43
היי :)

אלו נוסחאות הכפל המקוצר
(a+b)2=a2+2ab+b2
(a-b)2=a2-2ab+b2
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .266 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.