אני לא יודע לענות על הכל, אז אני אענה על מה שאני יודע...
לגבי הצורך במתמטיקה בתפקיד-בדיוק דיברתי עם חבר שלי שהוא הנדסאי אלקטרוניקה ועם עוד מישהו שבמקרה פגשנו שהוא תכניתן, וממש במקרה דיברנו על הנושא הזה של הקשר בין מתמטיקה ומקצועות מדעי המחשב...
הוא סיפר לנו שמעשית, ישנם תפקידים שהצורך בידע מתמטי הוא לא הדוק ולפעמים לא קיים כמעט בכלל, לצד מלא תפקידים שחובה לדעת מלא דברים חשובים במתמטיקה (אני לא מדבר על משפט פיטגורס, אלא על דברים הרבה יותר מסובכים)
אבל בכל מה שקשור ללימודים עצמם, הוא סיפר שכדי להבין כל מיני דברים חייבת להיות הבנה מסוימת במתמטיקה, ולכן לא סתם מבקשים את זה כדרישה
לגבי איזה תואר-תעשה מה שאמרו לך כאן-לך לימים פתוחים, תבדוק אילו תפקידים יש, תשאל, תברר, תקרא עוד ועוד, תעבור מכללה-מכללה, תבדוק לאיזה מקום ולאיזה תפקיד אתה הכי מתחבר, ולפי זה תחליט
כל זה בתנאי שלחוץ לך ללמוד השנה
אם אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה/טכניון/מה שלא יהיה, ומוכן לחכות שנה, אז תשקול ללמוד 4 או אפילו 5 יחידות מתמטיקה כדי לשפר את המתמטיקה שלך, כי בינינו? גם אם תקבל 800 בפסיכומטרי, זה לא אומר שאתה יודע מתמטיקה, וזה יכול להיות קריטי ללימודים. אני לא מבין בזה עד כדי כך, והידע שלי מסתכם פחות או יותר במה שאמרתי בהתחלה.
תראה, אני גם גרוע במתמטיקה ועכישו התחלתי ללמוד פסיכומטרי (לפני כשבועיים).
מה אני עושה? חורש את הנושא למוות. בהתחלה חרשתי על המילים ואמרתי לעצמי "הולך לי מעולה, אני יודע כבר מעל 2,000 מילים מתוך 3,000."
ואז הגיע שאר החומר-אלגברה, גיאומטריה, יחס, השלמת משפטים, אנלוגיות, פ.ט.ל, הגוין, אנגלית עם מילים שאנשים שעושים SAT (המקביל של הפסיכו בארה"ב) צריכים לשנן...
קל מאוד לשנן, ואת זה כל אחד יכול, במוקדם או במאוחר.
אבל בכמותי, שזה פרק שמבוסס על הבנת החומר ולא על שינון, הרבה יותר קשה. כאן צריך להפעיל את הראש ולא את הזכרון...
כפי שאלעד אמר לך-כדאי לך לנסות שוב פסיכומטרי לדעתי.
אני מאמין שגם אני אעשה את זה במידה ולא אקבל ציון שיספק אותי (אני שואף ללפחות 650 עם קריצה ל-700).
ופסיכומטרי ממש לא מעיד על חוכמה, אלא על למידה ורצון, וכמובן ידע קודם שמאוד עוזר.
כי בינינו? מי שעשה 4 יחידות עם ציון טוב בתיכון, הרבה יותר קל לו מתלמיד שעשה 3 יחידות, שזה מבחן שבד"כ מקבלים בו מאה. (חוץ מהפרק האחרון, שזה הכי קל של 4, ששם תמיד יש איזו נפילה קטנה לכולם).
מקווה שעזרתי בכל זאת במשהו. בהצלחה :)
נ.ב. למי שתוהה מה אני עושה ער בשעה כזאת-אני לומד עדיין