פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

שאלונת...

הגב למאמר הגב למאמר הדף  <12
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
עודד מנשק42 הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 23
  ציטוט עודד מנשק42 ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 29/יוני/2012 ב- 16:32
פורסם במקור ע"י Eylon

פורסם במקור ע"י עודד מנשק42

אני לא בא להתווכח אבל האוצר מילים שבאנגלית הוא מגוחך +. האוצר מילים בעברית גם ממש לא משהו. בעיקר לא למורה פסיכומטרי או לגאון פסיכומטרי שרואה את הפסיכו כתחביב. ישנם לדעתי, ומתוך התרשמות של הרמה במבחן והרמה של אנשים שהכרתי, אנשים בודדים שכן מסוגלים (יש לא מעט אנשים שעושים פסיכו כמה שנים, חיים את זה וגם מבריקים במיוחד). הטריק, לדעתי, בלקבל 800 כל מבחן שני או שלישי, זה היכולת לפתור אותו מהר ומדוייק בצורה יוצאת דופן. אחרי זה יש לך זמן לבדוק וכשהזמן לא באמת מהווה פקטור בשבילך, ואת כל רזי הפסיכו אתה מכיר, אז אתה בהחלט מסוגל.

הרשה לי להתייחס לטענה הראשונה שלך: זה לחלוטין אינדיבידואלי. בעיניי דווקא לכתוב "האוצר מילים" ולא "אוצר המילים" ועוד עם אמירה כזו זה מגוחך (בכל סיטואציה אחרת שאינה בהקשר זה לא הייתי מעיר). יש אנשים שעבורם קבלת ציון 600 היא בגדר רעיון דמיוני. להם וודאי אוצר המילים אינו מגוחך, וכל תרגיל הוא אתגר. כן, גם בעיניי כל השאלות בפסיכומטרי קלות מאוד (כולל בכמותי), אבל אין זה נכון לקבוע, כפי שאתה עשית, כי עבור כל התלמידים הכל "מגוחך" או קל, כי העובדות מדברות בעד עצמן והרוב לא מצליחים הכל. וחוץ מזה, קצת ענווה לא תזיק..

אני מצטער להגיד לך אחי אבל אתה טמבל לא קטן. בוא ותסביר לי איך ידע בדקויות הלשון כמו אוצר המילים ולא האוצר מילים, רלוונטי לידיעת המילים הנפוצות והלא נפוצות בפסיכומטרי? 
ומה הקשר עכשיו לאנשים שמתקשים בלהגיע ל-600 ולדעת את "אוצר המילים"? הרי ברור שאני נותן את דעתי כשאני אומר ש-"הוא לא משהו". כלומר לא מהווה קושי מיוחד בשבילי, ובטח שלא בשביל מורה מקצועי לפסיכו או גאון פסיכומטרי.
מעולם לא טענתי שמבחן הפסיכומטרי קל, אלא טענתי שהוא קל בשביל אנשים מסויימים שהכרתי.
ואלעד אלה אנשים שהוציאו 780-800 כל סימולציה. מה ההבדל בין 780 ל-800? 2, 3, 4  טעויות?  אם במבחן גרוע הם עושים 3 טעויות אז במבחן טוב הם מגיעים גם לאפס. לכן אם זו השערה אז זו השערה מבוססת מאוד.
אתה צודק בכך שהכרת הרבה יותר אנשים שעשו פסיכו ממני, אבל כנראה אני נפלתי על כמה ממש חכמים, וסביר להניח שזה בגלל שאני בסביבה של כל מיני גאוני MENSA שהמטרה היחידה שלהם בחיים זה להיות הכי חכמים והכי בתולים בעולם...

בכל מקרה, תרשה לי לחלוק עלייך.
ולגבי Eylon , תן לי לנחש, אתה לא משהו בחלק הבנת הנקרא?

לתחילת העמוד
Eylon הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

כתובת: מרכז
מאמרים: 97
  ציטוט Eylon ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 29/יוני/2012 ב- 18:36

פורסם במקור ע"י Eylon

אני לא בא להתווכח אבל האוצר מילים שבאנגלית הוא מגוחך +. האוצר מילים בעברית גם ממש לא משהו. בעיקר לא למורה פסיכומטרי או לגאון פסיכומטרי שרואה את הפסיכו כתחביב. ישנם לדעתי, ומתוך התרשמות של הרמה במבחן והרמה של אנשים שהכרתי, אנשים בודדים שכן מסוגלים (יש לא מעט אנשים שעושים פסיכו כמה שנים, חיים את זה וגם מבריקים במיוחד). הטריק, לדעתי, בלקבל 800 כל מבחן שני או שלישי, זה היכולת לפתור אותו מהר ומדוייק בצורה יוצאת דופן. אחרי זה יש לך זמן לבדוק וכשהזמן לא באמת מהווה פקטור בשבילך, ואת כל רזי הפסיכו אתה מכיר, אז אתה בהחלט מסוגל.

הרשה לי להתייחס לטענה הראשונה שלך: זה לחלוטין אינדיבידואלי. בעיניי דווקא לכתוב "האוצר מילים" ולא "אוצר המילים" ועוד עם אמירה כזו זה מגוחך (בכל סיטואציה אחרת שאינה בהקשר זה לא הייתי מעיר). יש אנשים שעבורם קבלת ציון 600 היא בגדר רעיון דמיוני. להם וודאי אוצר המילים אינו מגוחך, וכל תרגיל הוא אתגר. כן, גם בעיניי כל השאלות בפסיכומטרי קלות מאוד (כולל בכמותי), אבל אין זה נכון לקבוע, כפי שאתה עשית, כי עבור כל התלמידים הכל "מגוחך" או קל, כי העובדות מדברות בעד עצמן והרוב לא מצליחים הכל. וחוץ מזה, קצת ענווה לא תזיק..

אני מצטער להגיד לך אחי אבל אתה טמבל לא קטן. בוא ותסביר לי איך ידע
בדקויות הלשון כמו אוצר המילים ולא האוצר מילים, רלוונטי לידיעת המילים
הנפוצות והלא נפוצות בפסיכומטרי?  ומה הקשר עכשיו לאנשים שמתקשים
בלהגיע ל-600 ולדעת את "אוצר המילים"? הרי ברור שאני נותן את דעתי כשאני
אומר ש-"הוא לא משהו". כלומר לא מהווה קושי מיוחד בשבילי, ובטח שלא בשביל
מורה מקצועי לפסיכו או גאון פסיכומטרי. מעולם לא טענתי שמבחן הפסיכומטרי קל, אלא טענתי שהוא קל בשביל אנשים מסויימים שהכרתי. ואלעד
אלה אנשים שהוציאו 780-800 כל סימולציה. מה ההבדל בין 780 ל-800? 2, 3, 4 
טעויות?  אם במבחן גרוע הם עושים 3 טעויות אז במבחן טוב הם מגיעים גם
לאפס. לכן אם זו השערה אז זו השערה מבוססת מאוד.אתה צודק בכך שהכרת
הרבה יותר אנשים שעשו פסיכו ממני, אבל כנראה אני נפלתי על כמה ממש חכמים,
וסביר להניח שזה בגלל שאני בסביבה של כל מיני גאוני MENSA שהמטרה היחידה
שלהם בחיים זה להיות הכי חכמים והכי בתולים בעולם...בכל מקרה, תרשה לי לחלוק עלייך. ולגבי <span id="userPro40511" title="הצג רשימה נפתחת">Eylon , </span>תן לי לנחש, אתה לא משהו בחלק הבנת הנקרא?<span id="userPro40511" title="הצג רשימה נפתחת"></span>

הייתי חוזר ומסביר אבל לא רק שזה לא יהיה פשוט, אחרי המילים שלך כמעט איבדתי את החשק. על כל פנים, אני מציע שתקרא שוב את ההודעה שלך, תעמוד על הדקויות שעליהן אתה מתווכח וסביר להניח שתגלה על מה דיברתי. בשורה התחתונה אין מה להתווכח על זה, כתבת את מה שכתבת ולי אין טעויות בחלק המילולי ויש 100 בבגרות בלשון (כולל פרק הבנת הנקרא והבעה בכתב), אז גם הניחוש שלך שגוי. לגבי טעויות היידוע שלך, תיקונן יועיל לא רק לפסיכומטרי (אפרופו הבנת הנקרא, דיברתי באופן כללי) אלא גם לחיים, בייחוד לאדם כמוך שמתיימר להציג עצמו כמשכיל. אם בכל זאת לא הצלחת לעמוד על טעויות ההבנה, רק תגיד. יום טוב..
לתחילת העמוד
עודד מנשק42 הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

מאמרים: 23
  ציטוט עודד מנשק42 ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 29/יוני/2012 ב- 20:08
פורסם במקור ע"י Eylon

פורסם במקור ע"י Eylon

מורה מקצועי לפסיכו או גאון פסיכומטרי. מעולם לא טענתי שמבחן הפסיכומטרי קל, אלא טענתי שהוא קל בשביל אנשים מסויימים שהכרתי. ואלעד
שלהם בחיים זה להיות הכי חכמים והכי בתולים בעולם...בכל מקרה, תרשה לי לחלוק עלייך. ולגבי <span id="userPro40511" title="הצג רשימה נפתחת">Eylon , </span>תן לי לנחש, אתה לא משהו בחלק הבנת הנקרא?<span id="userPro40511" title="הצג רשימה נפתחת"></span>

הייתי חוזר ומסביר אבל לא רק שזה לא יהיה פשוט, אחרי המילים שלך כמעט איבדתי את החשק. על כל פנים, אני מציע שתקרא שוב את ההודעה שלך, תעמוד על הדקויות שעליהן אתה מתווכח וסביר להניח שתגלה על מה דיברתי. בשורה התחתונה אין מה להתווכח על זה, כתבת את מה שכתבת ולי אין טעויות בחלק המילולי ויש 100 בבגרות בלשון (כולל פרק הבנת הנקרא והבעה בכתב), אז גם הניחוש שלך שגוי. לגבי טעויות היידוע שלך, תיקונן יועיל לא רק לפסיכומטרי (אפרופו הבנת הנקרא, דיברתי באופן כללי) אלא גם לחיים, בייחוד לאדם כמוך שמתיימר להציג עצמו כמשכיל. אם בכל זאת לא הצלחת לעמוד על טעויות ההבנה, רק תגיד. יום טוב..

אוקיי, אני חוזר בי. אתה לא "טמבל לא קטן", אלא אוויל משריש.
מעולם לא הצגתי עצמי כ-"אדם משכיל" וממש לא התיימרתי לכלום. אתה בהבנה הלקויה שלך בחרת לחשוב כך. גם בחרת לחשוב שאני משתחצן, כשאמרתי שאוצר המילים בפסיכומטרי לא מהווה קושי מיוחד בשבילי, למרות כי פשוט ציינתי עובדה.  זה לא שאמרתי שאני יותר טוב מאחרים, ושאני יכול לסיים מבחן בחצי הזמן עם אפס טעויות. הרי שאם זה נקרא להשתחצן, איך אפשר להביע דעה כזו מבלי להיחשב ע"י אוויל שכמוך לשחצן?
ומה היא מטרת התגובה המגוחכת הזו? אתה מגיב לי על איך שאתה לא רוצה להגיב לי, אבל יש לך הרבה מה להגיד לי?
אתה מסוג הבחורות שאומרות - "אם אתה לא יודע איפה טעית, אני לא מתכוונת לספר לך".

"לגבי טעויות היידוע שלך, תיקונן יועיל לא רק לפסיכומטרי (אפרופו הבנת הנקרא, דיברתי באופן כללי)" - שוב אתה חוזר על עצמך, ולמעשה לא אומר כלום. אני שאלתי איך ידע בדקויות תחביריות ולשוניות יתרום לציון הפסיכו במתכונתו הנוכחית?
אתה ענית - "זה יעזור".
בהחלט תשובה מנומקת.

אם בכל זאת לא הצלחת להבין איפה אתה אידיוט, תקרא למומחה שיעזור לך.

לתחילת העמוד
Eylon הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

כתובת: מרכז
מאמרים: 97
  ציטוט Eylon ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 29/יוני/2012 ב- 20:21

פורסם במקור ע"י Eylon

פורסם במקור ע"י Eylon

אוקיי, אני חוזר בי. אתה לא "טמבל לא קטן", אלא אוויל משריש. מעולם לא הצגתי עצמי כ-"אדם משכיל" וממש לא התיימרתי לכלום. אתה בהבנה הלקויה שלך בחרת לחשוב כך. גם בחרת לחשוב שאני משתחצן, כשאמרתי שאוצר המילים בפסיכומטרי לא מהווה קושי מיוחד בשבילי, למרות כי פשוט ציינתי עובדה.  זה לא שאמרתי שאני יותר טוב מאחרים, ושאני יכול לסיים מבחן בחצי הזמן עם אפס טעויות. הרי שאם זה נקרא להשתחצן, איך אפשר להביע דעה כזו מבלי להיחשב ע"י אוויל שכמוך לשחצן? ומה היא מטרת התגובה המגוחכת הזו? אתה מגיב לי על איך שאתה לא רוצה להגיב לי, אבל יש לך הרבה מה להגיד לי?אתה מסוג הבחורות שאומרות - "אם אתה לא יודע איפה טעית, אני לא מתכוונת לספר לך". "לגבי טעויות היידוע שלך, תיקונן יועיל לא רק לפסיכומטרי (אפרופו הבנת הנקרא, דיברתי באופן כללי)" - שוב אתה חוזר על עצמך, ולמעשה לא אומר כלום. אני שאלתי איך ידע בדקויות תחביריות ולשוניות יתרום לציון הפסיכו במתכונתו הנוכחית?אתה ענית - "זה יעזור".בהחלט תשובה מנומקת.אם בכל זאת לא הצלחת להבין איפה אתה אידיוט, תקרא למומחה שיעזור לך.

שמע, אני יכול בקלות להסביר לך איפה טעית בהבנתך, וטעית הרבה מאוד. אני מוכן לעשות זאת בשמחה אבל לא אם אתה מתכוון להמשיך עם גסות הרוח שלך. אתה הולם בדבריך מבלי להבין את רוח הדברים, בלי להבין מה כתבתי ואפילו בלי להבין את מה שאתה בעצמך כתבת. אני מקווה שתתעלה על עצמך ולא תגיב באותה הדרך שהתחלת ותחשוב שהכל בסדר איתך, כי אם תמשיך להתלהם לא יהיה המשך לשיחה הזאת. אם תרצה בכל זאת לשמוע איפה טעית, כשאחזור אשב ואכתוב עבורך הסבר מדויק. אם הכוונות שלך שונות זה כמובן בסדר, אבין זאת ואמשיך מכאן. שבת שלום.
לתחילת העמוד
hUfpUr הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

מאמרים: 71
  ציטוט hUfpUr ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 29/יוני/2012 ב- 21:40
אנשים אתם כבר עוברים את הגבול
תתעשתו
לתחילת העמוד
אלעד שווייצר (פסיכו) הצג רשימה נפתחת
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
  ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 30/יוני/2012 ב- 01:12
אני הולך לישון לכמה שעות וזה מה שקורה?!

בקיצור, הדיון הזה נגמר. כל אחד מכם מבין מה הוא רצה לומר וזה מה שחשוב.

שבת שלום לכולם

נערך ע"י אלעד שווייצר (פסיכו) - 30/יוני/2012 ב- 04:32
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר הדף  <12

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .215 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.