פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

שאלת השאלות - קורס או לא להיות

הגב למאמר הגב למאמר
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
shlomish הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

כתובת: מרכז
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 3
  ציטוט shlomish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה נושא: שאלת השאלות - קורס או לא להיות
    פורסם: 23/דצמבר/2012 ב- 21:09
לא עשיתי פסיכומטרי מעולם, אבל אני מכיר את אופי המבחן והשאלות (גם עשיתי מבחן מימ"ד). התעניינתי בפרטי קורס ההכנה למבחן בכמה מכונים, ולדעתי המחיר שהם דורשים מופקע. נשמע לי לא הגיוני שגורם ממשלתי כמו המרכז הארצי לבחינות יערוך מבחן שהאפשרות היחידה לעבור אותו היא ע"י קורס בעלות של ששת אלפים שקל במקרה הטוב.

אני חוזר ומדגיש שמעולם לא עשיתי פסיכומרטי, ואני לא מוציא מכלל אפשרות שהקורסים הם חובה לכל נבחן. אני רוצה לחקור את הנושא אחת ולתמיד, ואני שוקל לעשות מבחן שלי קורס ואח"כ עם ולבדוק את ההבדלים. אשמח לקבל תגובות מכל מי שיש לו דעה בענין.
לתחילת העמוד
אלעד שווייצר (פסיכו) הצג רשימה נפתחת
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
  ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 23/דצמבר/2012 ב- 21:24
הקורסים הם ממש לא חובה.
אין שום בעיה להתכונן לבחינה בלי קורס, ולהצליח לא פחות, ולעיתים אף יותר מאשר מהכנה בעזרת קורס.

ישנם אלפי תלמידים שניגשים לבחינה בכל שנה בלי קורס, ומקבלים ציונים שאפילו גבוהים מאלה שלמדו בקורס (אבל חלק מזה קשור לעובדה שמי שמחליט ללמוד לבד הוא בדרך כלל תלמיד חזק יותר).

בשורה התחתונה - זה תלוי רק בך. החומר לבחינה ממש לא מסובך. לא כל השאלות קלות, אבל אף שאלה היא לא מסובכת, וללמוד את החומר זה גם לא מסובך בהנחה שיש לך משמעת עצמית ורצון.

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 23/דצמבר/2012 ב- 21:25
ואם תחכה ממש עוד קצת, אז יהיו לך עוד כמה עזרים נחמדים שיעזרו לך להתכונן לבד לבחינה...

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
shlomish הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

ציטוט shlomish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 23/דצמבר/2012 ב- 23:19
תודה אלעד.

האם יש לך נתונים על אנשים שעשו בלי קורס ואח"כ עם, כי אם דבריך נכונים זוהי אחת ההונאות הגדולות.
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 24/דצמבר/2012 ב- 01:58
אני אתחיל מזה שאני לא חושב שמדובר בהונאה. יש אנשים שצריכים קורס וקשה להם ללמוד לבד.
אני כן חושב שהרבה יותר מידי אנשים לומדים בקורס במקום ללמוד לבד, והעלות של הקורסים היא בערך כפולה ממה שהיא צריכה להיות.

זה נובע בעיקר מלחץ פסיכולוגי, ומשיווק הפחדה שנעשה במשך עשרים השנים האחרונות.
בפועל, המבחן הרבה יותר פשוט ממה שמציגים אותו, ואין שום בעיה ללמוד אליו לבד.

לגבי נתונים - יש סקר של המרכז הארצי שבדק קרוב ל-6,000 נבחנים - בשורה התחתונה, התוצאות היו כאלה:
לפני בחינה ראשונה - התועלת של קורס היא 5-9 נקודות.
לפני בחינה שניה, התועלת של קורס היא 7-11 נקודות.

חשוב לציין שהסקר הזה נעשה לפני כ-15 שנה, ובזמנו כמעט לא היו דרכים טובות ללמוד לבחינה לבד.
אם היו עושים סקר דומה היום, אני חושב שההבדל היה אף קטן יותר, ואני ארשה לעצמי לומר שאם נבדוק את אלה שלמדו עם הספרים שלנו, לדעתי ההבדל יהיה אפילו לטובת אלה שלמדו לבד עם הספרים שלנו לעומת אלה שלמדו בקורס.

(הסיבה שאני מבדיל את הספרים שלנו מספרים אחרים היא ההתאמה שלהם ללימוד עצמי והבדלים בהתאמה של השאלות ושיטות הפתרון למבחן, בהשוואה לספרים שקיימים כיום בקורסים השונים).

תקציר הסקר (מהאתר של מאל"ו):
השאלה העומדת במרכזו של דו"ח זה, היא מהי התועלת שניתן להפיק מקורסי הכנה לקראת מבחן הכניסה הפסיכומטרי לאוניברסיטאות (מכפ"ל), בהשוואה לתועלת שניתן להפיק מהכנה עצמית, בעזרת ספר. אוכלוסיית המחקר הם 5,725 נבחנים שנבחנו פעמיים בתקופה שבין דצמבר 1993 ואפריל 1996, והתכוננו לשתי הבחינות בעזרת קורס או ספר. הנבחנים אותרו במאגר הנתונים של המרכז הארצי לבחינות ולהערכה וחולקו ל- 4 קבוצות על-פי שיטת ההכנה בה נקטו לפני כל בחינה: ספר-ספר, ספר-קורס, קורס-ספר וקורס-קורס. המשתנה התלוי במחקר הוא השיפור בציון, שחושב כהפרש בין ציוני שתי הבחינות.
השיפור הממוצע המירבי הושג בקבוצת ספר-קורס – 47 נקודות. השיפור הממוצע בקבוצת קורס-קורס היה 38 נקודות; בקבוצת ספר-ספר 33 נקודות ובקבוצת קורס-ספר – 30 נקודות. ניתוח שונות משותפת, העלה כי סוג ההכנה לקראת כל בחינה והציון הפסיכומטרי של הנבחן בבחינה הראשונה, מסבירים רק 3.5% מהשונות הכללית בשיפור בציונים. בעזרת השיפור הממוצע המתוקן עבור היכולת התחילית, ניתן היה לאמוד, על-ידי השוואות זוגיות, את תרומת הקורס כאמצעי הכנה, מעבר לתרומת ההכנה העצמית, בהנחה שהנבחנים בקבוצות ההכנה השונות, אינם נבדלים מהותית ביכולת שלהם להפיק תועלת מדרכי הכנה שונות.
התוצאות של ההשוואות הן כדלקמן: התועלת השולית שיש להתכוננות בעזרת קורס לפני בחינה ראשונה - הינה בסדר גודל שבין 5 ל- 9 נקודות, ולפני בחינה שניה – 7 עד 11 נקודות. זאת – בקרב הנבחנים החוזרים. כמו כן, ניתן אמדן לאפקט השיפור של הקורסים על הנבחנים לראשונה, בניתוח שבנספח מס' 1. מניתוח זה עולה, כי בקרב הנבחנים לראשונה, אין אפקט שולי להכנה באמצעות קורס.

נערך ע"י אלעד שווייצר (פסיכו) - 24/דצמבר/2012 ב- 02:00
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 24/דצמבר/2012 ב- 02:09

אם תקרא את הדו"ח המלא ולא רק את התקציר, תראה שבפועל, לקורסי ההכנה לא היתה שום תועלת, אפילו לא של נקודה אחת!!! (ראה שורה אחרונה בתקציר שלעיל)

בשנת 1991 השתתפו בקורסי הכנה כ-52% מהנבחנים. הממוצע היה 549.

בשנת 1996 השתתפו בקורסי הכנה כ-74% מהנבחנים. הממוצע היה 547.

אפשר לראות בבירור שלמרות שאחוז המשתתפים בקורס גדל באופן משמעותי, הציון הממוצע לא השתנה כלל (אפילו ירד 2 נקודות אבל זה זניח). זאת אומרת, שהקורסים לא עזרו לתלמידים כלל לעומת לימוד עצמי.

ראה נספח 1:

נערך ע"י אלעד שווייצר (פסיכו) - 24/דצמבר/2012 ב- 02:12
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
shlomish הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

ציטוט shlomish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 24/דצמבר/2012 ב- 02:19
תודה על התשובה המפורטת.

נציגה של אחד ממכוני ההכנה הסבירה לי שבגלל הקורסים הטובים המבחנים הפכו לקשים יותר עם השנים כדי לשמר את רמת הקושי היחסי. מה שמסביר את העובדה שהממוצע לא השתפר. אגב, כל נציגי המכונים עמם דיברתי טוענים שהיום אי אפשר בלי קורס.

אני רוצה לא רק לקבל ציון סביר אלא להגיע לציון המקסימום שלי. ועם כל הצניעות אני סבור שיש לי נתוני פתיחה טובים יחסית. השאלה היא האם הקורס מוציא מן הלומד את המיטב.   
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 24/דצמבר/2012 ב- 02:25
זו שטות גמורה...

רמת הקושי של המבחנים לא השתנתה מיום הוצאת המבחן. הציונים היום מתוקננים לציונים שהיו לפני 20 שנים.
זו הסיבה שהציון הממוצע כ-ן עלה במהלך השנים. ברגע שהחלו להתכונן למבחן (עם ספר או בקורס - ראינו שזה לא משנה), הממוצע עלה.

בהתחלה, הממוצע היה 500.

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 24/דצמבר/2012 ב- 02:32
ברור שנציגי המכונים טוענים שאי אפשר בלי קורס... :)

רשמתי בהודעה הראשונה, שאני חושב שאם היו עושים את הסקר על מי שלמד עם הספרים שלנו, אני מאמין שהציונים היו אפילו גבוהים יותר מאשר בקורסים, וזה לא מהפה לחוץ.

אתה יכול להתקשר מחר למשרד ואסביר לך בכמה דקות למה.

בפועל, אם אתה מסוגל ללמוד לבד - לימוד עצמי יוביל אותך לציון גבוה יותר מאשר אם תלמד בקורס.

2 סיבות -

1. הלימוד שלך יהיה הרבה יותר ממוקד והזמן שלך לא יתבזבז על לימוד נושאים שאתה כבר יודע ומכיר, ולא על שאלות של תלמידים חלשים אחרים בכיתה. תוכל לנצל את הזמן שלך הרבה יותר ביעילות.

2. הספרים שלנו מותאמים למבחן הרבה יותר מאשר הספרים הקיימים בקורסים השונים. ברוב המכריע של הקורסים נלמדות הרבה שאלות לא רלוונטיות ושיטות שלא רלוונטיות לבחינה, וזה נובע מהמון סיבות, בין השאר סיבות שיווקיות (מגניב ללמד טריקים - אז מה אם זה לא עובד במבחן...) וחוסר היכרות עם המבחן (הרוב המכריע של המדריכים הם סטודנטים שמלמדים במהלך התואר. מה שהם יודעים על המבחן נובע ממערכי השיעור שקיבלו בקורס המדריכים - שגם אותם כתבו מדריכים סטודנטים שהיו שם לפניהם...).

לפי סטטיסטיקות שעשינו על כמה מאות תלמידים, הלימוד באמצעות הספרים שלנו הראה שיפור ממוצע של למעלה מ-30 נקודות בהשוואה לספרים אחרים (מדובר על תלמידים באותה רמה). האמת, אפילו אותי זה הפתיע. אני הייתי בטוח שחומר לימוד טוב יכול לשפר, אבל לא עד כדי כך...

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
ורה123 הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

ציטוט ורה123 ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 16/ינואר/2013 ב- 18:19
זה פשוט לא נשמע הגיוני... דיברתי עם נציגים נכון הפחידו אותי ותכלס אין לי דרך לדעת מה נכון אלא אם אדבר עם אנשים שעצמם כבר התנסו בלמידה איתכם / למידה בקורס...אני יודעת שאין לי יותר מידי משמעת עצמית כדי להרכיב לעצמי תוכנית טובה ללמידה לפסיכומטרי כמו שאמרת לא לעבור על נושאים שאני כבר יודעת וכדומה בשביל זה אני צריכה קורס כדי שתיהיה לי תוכנית מסודרת וברורה החלק של ההחלטות מאוד מקשה עלי אם יאמרו לי מה עלי לעשות אני אצליח כי יש לי ראש למתמטיקה אנגלית ועברית זה לא אמור להיות קשה רק דורש התמדה אבל איך לומדים?
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 16/ינואר/2013 ב- 20:40
את יכולה לקרוא על אנשים שלמדו עם הספרים שלנו בהמלצות על הספרים או לחפש כאן בפורום.

בפועל אין הבדל בין קורס ללימוד מספרים - זה מוכח מחקרית על ידי הגוף היחידי שהוא אובייקטיבי - המרכז הארצי לבחינות והערכה. אל תאמיני למכונים, אל תאמיני לנו - יש מחקר סטטיסטי - היחיד שמדבר על תוצאות אמת.

כל מי שלמד ממוצעים ברמה בסיסית מבין שאם בקורס מקבלים ציון גבוה יותר, אז אם יש יותר תלמידים שלומדים בקורסים הממוצע צריך להיות גבוה יותר - אבל בפועל הממוצע נשאר בדיוק אותו דבר.

המסקנה היחידה - קורס לא משפר את הציון כלל.

מה שמשפר את הציון זו ההכנה לבחינה - חייבים להתכונן.
זה פשוט לא משנה אם זה ספר או קורס - בכל מקרה השיפור יהיה אותו דבר.

וזה גם מאוד הגיוני - הרי גם מי שלומד בקורס בעצם לומד לבד, כי הלימוד עצמו לא נעשה בכיתה אלא בבית - לבד.

בכיתה בסך הכל המורה מסביר את החומר, ואת זה אפשר ללמוד מההסברים בספר בקלות (ולהיעזר בפורום בכל מה שלא מובן). אז בפועל, ההבדל בין מי שלומד בקורס ומי שלומד מספר הוא החלק של ההסברים (בקורס המדריך מסביר, בספר אתה קורא לבד). את החלק של הלימוד האמיתי - התרגול בבית, בכל מקרה שניהם עושים לבד, וזה 90% מההכנה.

תכנית לימודים יש בערכה שלנו או כאן באתר בחינם - את לא צריכה להרכיב לבד.

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .266 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.