שלום
(אני מתנצל מראש אבל נראה לי שזה הולך להיות ארוך.)
שמי רפי, ניגשתי לבחינה במועד דצמבר לאחר קורס.
ואני כרגע בתחילתו של קורס חדש ונפלא שני במספר כדי שאהיה מוכן כראוי למועד דצמבר.
יש לי בעיה מהותית עם הסקר הזה מכיוון שהתשובה היא :
תלוי. תלוי באדם, תלוי בקורס ותלוי מאוד בציון שאתם מנסים להשיג.
אם בזכות קורס תצליחו להתקבל את הפקולטה שאתם רוצים אז 5000 ש"ח זה מחיר זול מאוד!
אבל זה רק אם אוחזים את השור בקרניו כמו שאומרים. אם אתם מחליטים לגשת לקורס באחד המכונים. תעשו את זה עד הסוף. תלמדו את כל מה שהמנחה מבקש ואפילו מעבר.
אבל אם אתם ניגשים לקורס כדי לצאת מידי חובה או כי אין לכם את הזמן ללמוד עצמאית. אז גם 100 ש"ח זה יותר מדי לבזבז.
הזמן שלכם הוא יקר יותר מכל קורס. ורוב האנשים בחודשיים יכולים להרוויח את המחיר של קרוס ומעבר.
כפי שציינו אחרים, היתרון הגדול ביותר של קורס הוא מסגרת וזה די הרבה.
מעטים מאוד הם האנשים שאני מכיר עם משמעת עצמית שדרושה כדי ללמוד לבד כמו שצריך.
ואני מעיד על עצמי שאינני נמנה עם אחד מהם. ולכן גם נרשמתי לקורס בפעם השניה.פשוט לא הצלחתי. ידעתי שלבד לא אצליח להוציא את הציון שאני צריך (כ 730) ועם קורס לפחות יש לי סיכוי.
לדעתי אדם המבורך במשמעת העצמית הדרושה ללמוד לבד עומד במצב טוב עם או בלי קורס.
לפעמים אנשים מנפחים את חשיבות המבחן הפסיכומטרי להרבה מעבר למה שהוא. אני זוכר שהיינו צעירים היה לנו נורא איכפת איזה ציונים נקבל במבחני הבגרות, או הקב"א או בגיבוש ליחידה המובחרת. ועכשיו במבט לאחור הדברים האלו לא נראים כ"כ חשובים.
חשיבותו של הפסיכומטרי בכך שהוא מאפשר לכם להתקבל לפקולטה אליה אתם מעוניינים. ולא יותר.
אם אתם יכולים ללמוד לבד ולהוציא את הציון שאתם זקוקים כדי ללמוד את מה שאתם רוצים. אתם לא צריכים קורס. אבל אם אתם לא בטוחים אני ממליץ דווקא כן לעשות קורס. במבחן יחסי כמו הפסיכומטרי אתם תצטרכו לכל יתרון שאותו תוכלו להשיג. והוכח שלנבחנים שעברו קורס יש נטיה להוציא ציונים יותר גבוהים. וזה לא רק בגלל מבחן פנקס הצקים. קורס פסיכומטרי הוא יתרון.
אז לסיכום.
5000 ש"ח זה לא הרבה כסף אם בזכות זה תתקבלו לאן שאתם צריכים.
אם החלטתם ללמוד תעשו את זה כמו שצריך או בכלל לא.
אם אתם יכולים להוציא את הציון שאתם צריכים בלי קורס אז בהגדרה אתם לא צריכים אותו.
אם אתם לא בטוחים כדאי לכם לקחת קורס זה יעזור.
בברכה
ומצטער על זה שהיה כ"כ ארוך.
כל הכבוד למי שקרא את הכל ולא התעייף
רפי פלישמן
נערך ע"י רפי פלישמן - 02/פברואר/2007 ב- 23:46