פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

בעיה חמורה בכל הקשור לזמן (במיוחד בעברית)

הגב למאמר הגב למאמר
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
ofiryaish הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש

כתובת: באר שבע
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 20
  ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה נושא: בעיה חמורה בכל הקשור לזמן (במיוחד בעברית)
    פורסם: 07/יולי/2015 ב- 20:34
היי,

ראיתי שמישהו פתח כאן אשכול על בעיית זמן שיש לו בפרק הכמותי. גם אני חווה בעיה דומה. ניסיתי לבצע שלושה פרקים (לא מקוריים- לא של המכון הארצי), ובכולם לא הצלחתי לסיים את הטקסט, ולמעשה אפילו לא התחלתי אותו מכיוון שראיתי שיש לי רק 4-5 דקות לפתור אותו. אני פשוט מתוסכל בטירוף, העניין של חוסר הזמן גורם לי לטעות בשאלות שאני פותר בקלות ללא תלות בזמן (ובזמן טוב בד"כ-פחות מדקה לשאלה בד''כ) וגם מאריך את זמן הפתרון (השגוי למעשה).
הבעיה העיקרית היא בהשלמת המשפטים, ובכלל בשאלות הסקה והבנה ואולי גם בטקסט, אך כאמור, אני לא מספיק לסיים אותו בבחינה (אני לא יודע אם לצחוק או לבכות על המשפט האחרון) בכל אופן, אני מרגיש שבגלל לחץ הזמן "המוח שלי" פשוט מאבד כל מה שאני קורא, וכל ניסיון לשמור על רצף הגיוני פשוט נעלם (דבר חשוב מאוד בהשלמת משפטים-ראה מעין תקציר המשפט בראש). יוצא למעשה שאני פשוט כמעט בכל ניסיון השלמה חוזר לטקסט ובודק את הצירוף. יש כביכול משהו שגורם לי בתוך המבחן לאבד את כל הריכוז שלי.

בפרקים של הכמותי ואנגלית הבעיה קצת פחות חמורה. אך גם בהם אני מרגיש שאני לא מנצל את המקסימום שלי בגלל הלחץ שהזמן גורם לי, כנראה בגלל שהם כוללים מלל שפחות צריך להיות מורכז כדי לענות עליהם.

אני מודע לזה שיש לי מעין חרדת בחינות וגם בתיכון סבלתי מכך, אך בתיכון הלחץ היה פחות לאין ערוך ביחס לפסיכומטרי, ולכן הצלחתי לסיים בהצלחה מרובה. בפסיכומטרי ובמיוחד בחלק המילולי, אני פשוט מרגיש אבוד. לא מדובר בעניין של כמה נקודות בודדות אלא בהבדל של שמים וארץ בין היכולת לתוצאות האמת. החשש הגדול יותר הוא הבחינה עצמה, אם בתרגול בבית אני מרגיש לחוץ עד כדי זה שאני מרגיש את פיזית, מה יקרה בבחינת האמת?

בקיצור, אשמח לכל עזרה בצורה של עצה\הערה\הארה (לקוח ממשפט שאלעד רשם פעם :) ).

לתחילת העמוד
אלעד שווייצר (פסיכו) הצג רשימה נפתחת
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
  ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 07/יולי/2015 ב- 23:55
מכיוון שלא מדובר במבחן פסיכומטרי מקורי אלא בסימולציה של מכון אין משמעות להמלצות ואין משמעות לעמידה או אי עמידה בזמנים. תעשה מבחן מקורי ונדבר אז,המבחנים של המכונים לא משקפים את המבחן כמו שצריך.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
חבר חדש
חבר חדש

ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 14:28
טוב אז ביצעתי סימולציה של המכון מועד יולי 2014.
התוצאות הסופיות היו:
מילולי- 130.
כמותי- 140.
אנגלית- 125.

פילוח של הטעויות:
מילולי א'- 5 (ידעתי שחמשיר זה סוג של שיר אבל לא ידעתי שמקטרון הוא לא סוג של אריג), 10, 13, 16, 17, 18 (לא שמתי לב כלל לשאלה מרוב חוסר הזמן- היא הייתה בתחתית הטקסט) ו-20.
מילולי ב'- 6 (באמת לא ידעתי מה הקשר),16 ו-18.

כמותי א'- 16 ו-20 (ניחשתי בשל סיבה שאני אפרט בהמשך).
כמותי ב'- 4, 7, 11 ו-18 (לדעתי כל הטעויות כאן נבעו מסיבות טיפשיות שאני פשוט לא יודע להסביר).

אנגלית א'- 8,12 ו-21.
אנגלית ב'- 2, 7, 8, 12 ו-19.

למרות שקיבלתי 130 במילולי, חוויתי את אותו של מחסור של זמן בעברית. בפרק הראשון של עברית עניתי בסדר המבחן והגעתי למצב שאני שאני מנחש את שאלה 17 כדי שיהיה לי לפחות זמן הגיוני לפתור את הטקסט (בערך 5 דקות). בטקסט ראיתי שהשאלות די ללא סדר הטקסט אז החלטתי לקרוא את הטקסט במהירות שיא (כך שאני לא באמת מבין את התוכן שלו כמו שצריך), ועל השאלות עניתי חצי בניחוש וחצי בהתבסס על הטקסט (התשובות בשאלות פשוט די אמרו לך מה לא נכון ללא צורך להסתמך על הטקסט ולכן צדקתי בהם, לדעתי).

בפרק השני בעברית עשיתי לפי הסדר למעט זה שדילגתי על השלמת המשפטים ועברתי אחרי מקטע המסקנות לטקסט. שהגעתי חזרה להשלמת המשפטים שוב לא היה לי זמן וניחשתי את שתי ההשלמות האחרונות ללא קריאה אפילו (ניחשתי נכון אבל מדובר במזל). הפעם שאלות ההבנה והסקה (חוץ מהשלמות אותם כלל לא ניסיתי) פגעו בי בצורה הכי גדולה בזמן. אני מרגיש כאילו הלחץ לא מאפשר לי לקרוא ולהפנים כמו שצריך את הטקסט.

הפרק הכמותי הראשון עבר בסה"כ בסדר למעט שאלות 16 והגרף. הרגשתי שאני בבלאקאוט הוא כאילו אני קורא יפנית. הגעתי לשאלה 16 שהיה לי בכיס אולי עוד 8-9 דקות ומכל זה יצא שניחשתי את שאלה 20 בגלל חוסר זמן ואת 16 גם בניחוש מושכל. ותבין השאלות של הגרף לפחות הן שאלות קלות מאוד, באמת לא יודע מה קורה אצלי. עוד דוגמא פשוט דפוקה לגמרי בפרק הזה היא שאלה 1. אני יודע שאני צריך להציב ולראות מה נכון אבל בכל זאת לקח לי אולי דקה וחצי לעשות את זה וגם זה אחרי שחזרתי לשאלה מאוחר יותר. זה כאילו יש לי נפילות על שטויות ופשוט הלחץ משחק תקפיד גדול אצלי.

גם בפרק השני של הכמותי עשיתי טעויות בשאלות אולי הכי קלות בפרק. 4,7 ו-11 הן פשוט שאלות ממש קלות ולמרות זאת טעיתי בהן.

באנגלית, אני יכול לומר בוודאות שלפחות 2 טעויות בהשלמת משפטים נבעו מלחץ. כי היו שני משפטים שאני מכיר את הפירוש של ההשלמה הנכונה ומשום מה לא בחרתי בהם. אני חושב שאני בלחץ אני פשוט לא קורא כמו שצריך באנגלית. כי בקריאה שני של הדברים שבהם טעיתי כמו גם שאלות החלפת פסקאות. אני פשוט מוצא את עצמי מבין יותר טוב כי יש מילים שפשוט לא קראתי טוב בזמן הבחינה. זה מתסכל שאתה יודע שאתה יודע את החומר אבל פשוט בגלל סיבות טיפשיות אתה לא מצליח.

נערך ע"י ofiryaish - 09/יולי/2015 ב- 14:33
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 14:36
השאלות בקטע קריאה הן תמיד לפי הסדר - לקרוא את הטקסט זה בזבוז זמן, וזה עלה לך ביוקר, גם אם אתה חושב שקראת אותו מהר (זה בכל מקרה לוקח כמה דקות).

חבל שדילגת על השלמת משפטים, אין שום סיבה לעשות זאת. השאלות היו קלות יחסית וקצרות.

נראה שהלחץ שלך פוגע בך כי הוא גורם לך להתנהל במבחן בצורה לא נכונה, לדלג איפה שלא צריך ולבזבז זמן יקר. אתה צריך לעבוד כמו רובוט, ולא לתת ללחץ לנהל אותך.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
חבר חדש
חבר חדש

ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 15:05
למען האמת השאלות של השלמת המשפטים בפרק הראשון אכן היו די קלות, אבל בפרק השני גם שפתרתי עכשיו הרגשתי שהם לא ממש הולכים לי כמו שצריך.
לגבי הטקסט שאתה אומר שהוא לפי הסדר, זה לפחות מה שהרגשתי לפחות בבחינה, במיוחד שלא שמתי לב לקיומה של השאלה הראשונה.

אז מה אתה אומר שדילוג על השלמת משפטים עד לסוף הפרק לא יהיה פתרון יעיל או בכלל החלפת הסדר בין הטקסט להבנה והסקה?

מה דעתך על המצב באנגלית וכמותי?

עוד שאלה, הבדיקה שאתם עושים באתר לכתיבה, היא מתבצעת ע"י איש מקצוע?

תודה רבה :)
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 15:16
מה שאני אומר זה שאתה צריך להחליט מראש על אילו שאלות לדלג ואילו לא, ולא להיבהל במבחן ולדלג.
שאלות השלמש - אין סיבה לדלג, רק צריך לדעת לפתור טוב ומהר יותר על ידי "ניקוי רעש".
שאלות הבנה והסקה אחרות - תלוי איזה סוג. אני בטוח שיש שאלות שאתה יודע לפתור טוב יותר, אולי חיזוק והחלשה, משל/נמשל וכדומה. אין סיבה לדלג עליהן. בעקרון לא הייתי ממליץ לדלג מראש על אף שאלת הבנה והסקה כי זה תלוי בשאלה הספציפית. בכל מקרה הן לפי סדר קושי עולה אז מקסימום לדלג על שתי האחרונות.
בטקסט - אין כזה דבר "היה נראה לי במבחן". השאלות תמיד לפי הסדר בטקסט.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 15:17
באנגלית אין לי מה לומר לך כי אתה כותב בעצמך שידעת את התשובות. קרא יותר לאט בבחינה...
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 15:21
בכמותי כנ"ל, אתה כותב שאתה יודע את החומר וטועה טעויות של לחץ. נסה להירגע, קח רסקיו, רטלין, דמיון מודרך, מה שעובד לך.

הפתרון שאני תמיד נותן ללחץ לא קשור לכל מיני כדורים ותרופות (למרות שלחלק מהאנשים זה עוזר).
אני טוען שאם לא היה לך לחץ זמן ואם היית שולט בחומר פרפקט לא היית נלחץ.
אם הייתי עושה לך בוחן של לוח הכפל, היית נלחץ? כנראה שלא, כי אתה יודע שאתה יודע את לוח הכפל.
ככה זה גם במבחן - הלחץ נובע מחוסר בטחון ולחץ זמן. אם תהיה בטוח שאתה יודע לפתור את השאלה, ואם יהיה לך זמן לפתור אותה, לא תהיה לחוץ.

אז הפתרון בעיני הוא לשלוט בחומר טוב יותר, ולפתור מהר יותר. זה שפתרת שאלה בדקה לא אומר שזה טוב, אולי אפשר היה לפתור אותה בחצי דקה. ובמכפלות - על 10 שאלות כאלה בזבזת 5 דקות שיכולת להפנות לשאלות קשות יותר.

בתרשים למשל, ב-99% מהתרשימים אין שום צורך לקרוא את כל ההסבר המקדים - זה סתם בזבוז זמן. מספיק לקרוא את הדוגמה ואפשר לעבור לשאלות. והנה חסכת עוד 2 דקות :)
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
חבר חדש
חבר חדש

ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 15:37
אני עכשיו אנסה לנתח את המבחן יותר לעומק ואז אנסה לעלות קשיים נוספים שעלו לי בתוכו. ישנו הסבר כלשהוא איך לבצע תחקור כמו שצריך? כי בוואלה סקול אני רואה שלא עלה הסרטון.

לגבי הבדיקת חיבורים, אני מעוניין לרכוש. תוכל לענות על השאלה הקודמת: בדיקה שאתם עושים באתר לכתיבה, היא מתבצעת ע"י איש מקצוע?

תודה רבה לך על התגובות המפורטות.
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 16:03
נכון, שכחתי לענות על השאלה לגבי החיבור...
בעקרון כששולחים אלינו חיבור אנחנו יוצאים לרחוב ומבקשים מהאדם הראשון שאנחנו פוגשים לבדוק אותו. אמנם בדרך כלל אנחנו נופלים על סבתות, נהגי מוניות, ילדים ביסודי או מוליכי כלבים, אבל לפעמים, אם ממש יש לך מזל, אפשר ליפול על מדריך פסיכומטרי מנוסה שבדק כבר כמה אלפי חיבורים, ובודק לך את החיבור ממש כמו במבחן, עם הערות שיפור.

בקיצור, תקווה שיהיה לך מזל ;)
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
חבר חדש
חבר חדש

ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 16:18
טוב אז ניקח את הסיכון.
למרות שלדעתי מדריך פסיכומטרי הוא לא בדיוק האיש מקצוע שאליו התכוונתי, מבלי להמעיט בערכו.

איך שולחים את הכתיבה? סריקה, תמונה או שאני צריך לשכתב את זה?

נערך ע"י ofiryaish - 09/יולי/2015 ב- 16:19
לתחילת העמוד
חבר חדש
חבר חדש

ציטוט ofiryaish ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 16:34
עם מי אני בכלל יוצר קשר כדי לשלוח? אי הסבר לאחר הרכישה חחח..
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 17:12
מדריך פסיכומטרי הוא בדיוק מי שצריך לבדוק את החיבור, כי "אנשי מקצוע" למיניהם לא יודעים לבדוק חיבורים לפי הפרמטרים של המרכז הארצי...
כבר נתקלתי בלא מעט בדיקות של חיבורים שנעשו על ידי "אנשי מקצוע", והם כתבו שטויות לא רלוונטיות.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 09/יולי/2015 ב- 17:15
אתה יכול להתקשר למשרד - 077-3010950 ותקבל הסבר מלא.
את החיבורים שולחים ל- info@psycho.co.il
מצרפים את מטלת החיבור ואת החיבור הסרוק.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .219 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.