אני מעתיק לכאן שאלה שנשאלתי במסרים פרטיים.
התשובה יכולה מן הסתם להיות רלוונטית עבור גולשים נוספים:
נשלח מאת: דור ישראל
נשלח: 26 / נובמבר / 2011 ב- 19:10
היי אלעד
אני מתכנן לעשות פסיכומטרי בפעם השניה רציתי לדעת למה כדי לי לקנות ספרים ממך? אתם מעדכנים אותם כל כמה זמן?
אני אשמח למידע נוסף תודה :)
תשובה:
בניגוד לכל ספרי הפסיכומטרי שיש בחוץ, אנחנו היחידים שהעבודה שלנו היא לכתוב ספרי פסיכומטרי ולא להעביר קורסים. כל גוף אחר הוא מכון פסיכומטרי שמה שבראש מעייניו זה הקורסים והשיווק שלהם. נכון שלקורסים צריך חומר לימוד טוב, אך זה לא הדגש העקרי שלהם, ומירב המשאבים שלהם הולכים לכיוונים אחרים.
אצלנו, כל המשאבים הולכים רק לכיוון של פיתוח חומר לימוד. אני לא צריך לדאוג למדריכים, להכשרות, לשיווק, לטיפול בתלמידים וכו'.
זה בהסתכלות כללית, עכשיו כמה דברים יותר ספציפיים.
יש שני פרמטרים בהם הספרים שלנו "טובים יותר":
התאמת השאלות לבחינה
גיוון ויצירתיות
התאמת השאלות לבחינה
יש הרבה ספרי פסיכומטרי, ותלמיד רגיל לא מסוגל באמת לעמוד על איכותם. כל מה שתלמיד רואה זה כמה עמודים או כמה שאלות יש, בלי באמת להבין האם השאלות תואמות את הבחינה או לא. זה השמע מעט מפתיע, אבל ברוב המכריע של ספרי הפסיכומטרי יש ה-מ-ו-ן שאלות והרבה שיטות שלא רלוונטיות למבחן.
הרבה קורסים מלמדים הרבה מאוד סוגים של שאלות שלא רלוונטיות לבחינה, מעולם לא הופיעו בבחינה וכנראה גם לא יופיעו, ולכן מבזבזים לך את הזמן כשאתה מתרגל דברים שאין בבחינה בדרך כלל גם מדובר בכל השאלות ה"קשות" יותר, כך שהזמן שמתבזבז בו היא ניכר זה כמו ללכת וללמוד עכשיו אינטגרלים לקראת הבחינה - מיותר לחלוטין הבעיה הזו נובעת מהרבה סיבות, בין השאר מ"תוחלת החיים" של מדריכי פסיכומטרי שנתיים-שלוש בערך. רובם המכריע סטודנטים, והדרכת פסיכומטרי היא עבודה זמנית בשבילם, ולכן גם ההיכרות עם הבחינה וסוגי השאלות מוגבלת.
לפני 10 שנים בקשו ממדריך פסיכומטרי מסוים לכתוב 20 שאלות ממוצעים. כשהוא כתב אותן, הוא החליט לכתוב גם כמה שאלות קשות יותר, כדי לאתגר את התלמידים - "קשה באימונים קל בקרב". אחרי שנתיים, הגיע מדריך אחר וראה שאלות קשות - מה עושים? ממציאים להן שיטה!
הבעיה היא שאלה בכלל לא שאלות פסיכומטריות, סתם הנפצה של איזה מדריך מלפני שנתיים, שכבר לא נמצא שם כי הוא סיים את התואר... ככה התפתחו להם ה-מ-ו-ן שיטות לשאלות שבכלל לא מופיעות בבחינה, והרבה ספרים מלאים בהן...
מאוד נחמד לתרגל 50 בעיות ממוצעים, השאלה כמה מהן הן באמת בעיות שמופיעות בבחינה, וכמה מהשיטות שאתה לומד שם באמת רלוונטיות....?
הדבר השני הוא גיוון ויצירתיות
מאוד קל לקחת שאלה פסיכומטרית ו"לשכפל" אותה על ידי החלפת מספרים ושמות, וזה גם מה שנעשה
בהרבה ספרים. אבל במבחן האמיתי יש הרבה יותר שאלות הבנה והרבה פחות שאלות "שבלוניות", ולכן חשוב שתהיינה בספר שאלות יצירתיות יותר שדורשות הבנה ולא רק שאלות שבלוניות.
בספרים שלנו יש יחידה של "שאלות קצה" בסוף כל נושא בעיות, ששם יש את אותן שאלות הבנה יצירתיות, שבעיני הן החשובות ביותר עבור תלמידים השואפים לציון גבוה. תלמידים שצריכים ציון נמוך יכולים להסתפק בשאלות ה"רגילות" והשבלוניות יותר.
לסיכום:
הספרים שלנו תואמים את הבחינה ואת השאלות שמופיעות בה בצורה מאוד טובה. אין 100% אף פעם, אבל בהחלט תואמים הרבה יותר מספרים אחרים. בספרים שלנו יש יחידה של "שאלות קצה" מאתגרות יותר במיוחד עבור תלמידים ששואפים לציון גבוה.
מה שלא תבחר, שיהיה בהצלחה!
נערך ע"י אלעד שווייצר (פסיכו) - 19/יולי/2012 ב- 18:04