ציטוטתגובהנושא: ספר 700 פורסם: 19/יולי/2016 ב- 20:47
היי
עמוד 328 שאלה 30.
פירטתי את האפשרויות הרצויות (ניסוי וטעיה) ויצאו לי 6. כשבאתי לחשב את סך כל האפשרויות (המצוי) קצת התבלבלתי. בכל הטלה יש 2 אפשרויות. מטילים מטבע פעמיים ולכן בכל הטלת מטבע יש 4 אפשרויות..אני ביצעתי חיבור ויצא לי 8..הבנתי שצריך לעשות כפל ..לא בטוחה שאני מבינה כל כך למה..אולי כי זה 4 אפשרויות במטבע הראשון וגם 4 אפשרויות במטבע השני ו'וגם' זה כפל?..
ואם חושבים על זה בצורה הבאה - שלכל תוצאה שיוצאת במטבע הראשון יש 4 אפשרויות לתוצאה שתצא במטבע השני זה יותר ברור למה זה 16. כי זה 4+4+4+4
בנוסף בשאלה 29 אני מתקשה..ציירתי 5 קווים ואמרתי שאפרת יכולה לשבת ב3 הפנימיים ועידית יכולה לשבת מכל צד שלה ולכן כפלתי ב2. כדי לחשב את המצוי אמרתי שעכשיו אפרת יכולה לשבת גם בקצוות שזה 8 ועידית יכולה לשבת בכל שאר הכסאות שנותרו אבל אני מסתבכת ואני מרגישה שאני לא ניגשת לשאלות בצורה הנכונה בכלל
ב28 פירטתי את האפשרויות יצא לי שיש 5 אפשרויות שונות. אח"כ אמרתי המצוי במטבע זה4 אפשרויות ובקוביה יש 6..מהשאלה הקודמת הבנתי שצריך להכפיל כך שיוצא 5/24. זו הדרך הנכונה לגשת לשאלה? האם יש דרך פשוטה יותר? מ
תודה מראש
להתחיל לכתוב את כל האופציות במבחן זה לא 'לקחת' סיכון? פיטרתי את הרצוי אבל לפרט את המצוי זה כבר הרבה יותר..אז ניסיתי פשוט לחשב במקום לפרט
בעיקרון יש 2 דרכים לגשת לשאלות האלה - דרך של פירוט האפשרויות הרצויות חלקי המצויות והדרך השניה זה לחשב כל סיכוי בנפרד ולהכפיל..ואני לא יודעת במה לבחור /מה עדיף
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה