כתובת: צפון
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 1042
ציטוטתגובהנושא: ספר 700 פורסם: 22/פברואר/2016 ב- 13:36
עמוד 401 שאלה 21
איך אפשר להגיע לתשובה בלי ההערכה סביב החצי?
ניסיתי להגיד שבגלל שהבסיס שלהם שווה יחס הגבהים יהיה כיחס השטחים. אך מכיוון שמדובר במשולש ומלבן, המלבן יהיה פי 2 ביחס.
בעצם אני מחפשת את היחס בין הניצב הגדול של המשולש ליתר שלו(הצלע של המלבן)... ואז חיפשתי שלשות פיתגוריות שיופיעו בתשובות (כמעט נפלתי על תשובה 3) ואז ראיתי ש1 מקיימת את השלשה 5:12:13 ובאמת קיים יחס של פי 2 שרציתי... אמרנו שלמלבן מגיע להיות פי 2 ולכן את הצלע 12 ביחס הקטנתם פי 2 והיא 6.
באופן כללי אשמח לדעת אם זה הגיוני/ בסדר שהשאלות בספר 700 לוקחות לי הרבה יותר מדקה.. (יש כאלה של 30 שניות אבל יש הרבה של 2-3 ואפילו 5...)
מצד אחד הן פותחות את הראש אבל מצד שני אני לא מרגישה שיש לי דרך נכונה לפתור אותן בזמן המוקצב (אבל אולי אני לא אמורה..?)
שאלה 21 -
זו שאלה של "מה יכול להיות?" ולכן אין תשובה חד-משמעית. הדרך לפתור היא לבדוק ולפסול תשובות.
כדי לעשות זאת צריך להבין שזה פחות מחצי, ויש רק תשובה אחת מתאימה.
ככלל, כמעט כל השאלות צריכות לקחת פחות מדקה, אבל זה כאשר יודעים מה לעשות (תראי שהפתרון בתשובות הוא בדרך כלל קצר).
זה שלוקח לך יותר כי את עדיין בתהליך למידה, וזו בדיוק המטרה של הספר - לפתוח לך את הראש לכיוונים אחרים, אבל שעדיין יהיו בתוך הכלים הפסיכומטריים שיש במבחן, כדי שכאשר תגיעי למבחן יהיו לך יותר כלים לפתור את השאלות - תכירי יותר סוגים ותחשבי "פתוח" יותר.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה