פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

הכנה בחודשיים, לבד- עזרה.

הגב למאמר הגב למאמר
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
gchaim הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 27
  ציטוט gchaim ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה נושא: הכנה בחודשיים, לבד- עזרה.
    פורסם: 02/מאי/2007 ב- 02:00
    בקיץ הקרוב אני אמור "לעלות על מדים", עד אז אין לי יותר מידי
מה לעשות כך שהחלטתי לעשות בחינה פסיכומטרית ב5 ליולי (עוד חודשיים ו3 ימים)- ללא קורס.
מכיוון שכך, בהעדר הדרכה מסודרת אתם יכולים לעזור לי מאד! אשמח אם תוכלו לסייע לי במס' שאלות:

בנתיים אני לומד מילים בכמויות, אך את ההכנה המסודרת עוד לא ממש התחלתי (למרות שמס' פרקים מפוזרים כבר למדתי).
ה"ציוד" שהצלחתי לשנורר כולל:
1. ספר אנקורי 2006- נקי
2. פסיכופלוס של אנקורי 2006- 4 המתכונות היו מסומנות אבל 2 מתוכן כבר תיקנתי (סימנתי את כל 4 התשובות בכל שאלה)
3. ספר קידום 2005 - כתוב כולו
4. ערכה מלאה (עם חוברות אישיות, כרטיסיות וכל הג'אנק) של קידום 2003 (מאחותי שעשתה קורס)- הכל כתוב
5. מלבד כל זאת, מאחר שבסופו של דבר אני עושה כרגע בלי קורס, אני גם לא פוסל אפשרות לרכוש ערכת ספרים כלשהי מ2007
למרות הציוד שכבר יש לי (כמובן אם יש צורך).

א.
ההתלבטות שלי כרגע היא קודם כל- מה לבחור?
אני מניח שאין טעם ללמוד מספר מסוים בלי התרגולים שלו (קידום 2005 ו2003 שיש לי) כך שנותרו האפשרויות של
אנקורי 2006 או לקנות (280 שקל) קידום 2007- האנקורי יספיק?
בהשוואה לקידום 2005 לפחות, הוא נראה יותר תמציתי, לטוב ולרע.

ב.
העצה השניה הדרושה לי היא המלצה כללית לחלוקת הזמן לחודשיים.
אני חשבתי בגדול בחודש הראשון להקיף את כל חומר הלימוד בחשיבה מילולית וכמותית-
מילולית:
מילים בעברית ( תוכנית של שבועיים) ובשבועיים שאח"כ לעבור לתרגול של המילים (אנלוגוית, פטלים וכו') ולימוד הגיון.
כמותית:
אין לי ממש חלוקה, מין הסתם יהיו פרקים שירוצו ויהיו שלא, המטרה לגמור הכל בחודש.
באנגלית חשבתי להתחיל להתעסק רק בחודש השני.
נראה לכם סביר? מה כדאי לשנות?

ג.
בנוגע לתרגול- באנקורי 2006 יש בערך 30-40 שאלות בכל נושא לתרגול, בהנחה שאני עושה אותן בסיום כל לימוד
נושא, בסוף החודש לא אמור להשאר לי יותר מידי תרגילים לתרגול. כיצד אני חוזר על הדברים בחודש השני?
הרי לעבור על תרגילים פטורים זה לא משהו...

ד.
לבסוף, אני לא בטוח כיצד לחלק את עשיית הסימולציות- יש לי 4 באנקורי ואחת בערכת הרשמה+ אפשרות "להכשיר"
עוד לא מעט (בערכה המלאה של אחותי יש אולי 10 מבחנים מלאים)+ אפשרות לקנות את האוגדן של מע"ר (עוד 6)
הבנתי שכדאי להתחיל איתם רק אחרי שלמדתי את כל החומר, נכון?

המון תודה ולילה טוב.
לתחילת העמוד
אלעד שווייצר (פסיכו) הצג רשימה נפתחת
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
  ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 02/מאי/2007 ב- 02:18
אהלן חיים

א.  בספרים שציינת של קידום יש גם הסברים וגם תרגול, זה לא רק הסברים, ולכן אפשר ללמוד גם מהם ולא רק מאנקורי.
אין שום סיבה לקנות כרגע ספרים נוספים.  גם באתר יש לך בנוסף לכל הספרים תרגול נוסף כמעט בכל הנושאים.

ב.  אם אתה צריך להתכונן בחודשיים, החלוקה של חודש לימוד וחודש חזרות וסימולציות נשמעת טובה.  אבל חשוב ללמוד הכל מבקביל, ולא להשאיר נושאים שלמים (כמו אנגלית שציינת) לסוף או לחודש השני. חשוב ללמוד לרוחב ולא כל נושא בנפרד, גם מבחינת שעמום, גם מבחינת זמן עיכול וקליטה וגם סתם כי יותר נחמד לרוחב מאשר לאורך.

ג.  חזרה על נושאים יכולה להיות בעזרת ספר אחר או בעזרת התרגילים באתר.

ד.  המצלה שלי - סימולציות רק לאחר שלמדת וחזרת על כל החומר. אפשר לעשות איזה שתיים ככה "על הדרך", סתם בשביל הפאן.  "תכשיר" לעצמך כמה שיותר סימולציות.  את הסימולציות של אוגדן הבחינות של המרכז הארצי תשאיר לשבוע האחרון לפני הבחינה.  תפתור אותם לפי הסדר, ואת 16H, שזו הבחינה מערכת הרישום, תפתור אחרונה (היא הכי מעודכנת).

בהצלחה, ותזכור שאנחנו כאן לכל שאלה.
פסיכו

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
gchaim הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

ציטוט gchaim ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 02/מאי/2007 ב- 02:50
תודה על התשובה, בהעדר מדריך של קורס, אני בהחלט מתכוון להעזר בכל מי שמוכן לעזור :)
שכחתי לציין פרט קטן אך (נראה לי) חשוב-
כל הספרים שלי מושאלים, דהיינו, אני לא יכול
לכתוב בתוכם אלא רק בדפי טיוטה. האם זה משמעותי? (כי הרי בבחינה עצמה אין דפי טיוטה, הכל על המבחן) והאם
זה משמעותי ברמה המצריכה קניית ערכה?
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 02/מאי/2007 ב- 10:51
זה לא ממש משנה.

מה שחשוב הוא שתוכל לכתוב בסימולציות.
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
gchaim הצג רשימה נפתחת
חבר חדש
חבר חדש
צלמית

ציטוט gchaim ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 03/מאי/2007 ב- 02:01
תודה!
התחלתי היום בבוקר ללמוד "חשיבה כמותית" לפי הסדר בספר אנקורי 2006, מהר מאד גיליתי שהבעיה העיקרית שלי היא הזמן. התרגולים באנקורי מחולקים ל10 שאלות ב10 דקות, ומכיוון שהמבחנים האחרונים שעשיתי היו הבגרויות, וממש לא היתה בהם בעיית זמן, אני נגרר בעקבות הלחץ לטעויות מפגרות בלוח הכפל...
עם זאת, אני משוכנע שהתרגולים יעשו את שלהם.
שאלה בנושא- האם מומלץ לעבוד עם סטופר צמוד, ולהביט בסוף כל שאלה או שתיים כדי לראות כמה זמן נשאר (וזה די מלחיץ)
או שעדיף לשים טיימר 10 דקות ולא להעיף מבט עד שהוא מצפצף?

נערך ע"י gchaim - 03/מאי/2007 ב- 02:02
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 03/מאי/2007 ב- 16:22
מה שנכון לעשות זה להתחיל בלי זמנים בכלל.
אני יודע שזה נשמע קצת מוזר, אבל זו הדרך שביאה לתוצאות הטובות ביותר. בדוק.

רק בשלב השני, כאשר אתה מרגיש שאתה כבר מבין את החומר, צריך להתחיל לתרגל בזמנים, ואז לתרגל בקבוצות של שאלות, נניח 5 שאלות ב-5 דקות (זה משתנה בין הנושאים השונים)

נערך ע"י psycho - 03/מאי/2007 ב- 16:23
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .203 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.