היי CHUCU
להבא תאמר את התשובות רק, כדי שאני אדע אם אני מייעץ לך נכון, אבל נראה לי שהתשובות שלי יהיו בסדר P:
1. קודם כל, צריך להבין כא כמה דברים:
א. הקו הכי ארוך במעגל הוא הקוטר
ב. קוטר שווה לפעמיים הרדיוס
מה שצריך להבין כאן זה שהוא בונה גדר במרחק שהוא שווה ערך לקוטר המעגל, כי אומרים לנו שהוא הולך לנקודה הכי רחוקה. מה זה אומר? שהתשובה היא למעשה היקף המעגל.
אם לוקח לו שעתיים לבנות את כל הגדר, זה אומר שבשעה הוא מגיע לחצי.
משמעות החצי הזה הוא למעשה הרדיוס, שכן אם בשעתיים הוא בונה באורך שווה לקוטר, הרי שבשעה אחת הוא בונה באורך שוהו לחצי מהקוטר, או יותר נכון-רדיוס.
מכאן נובע שהרדיוס שווה ל-1
היקף המעגל הוא 2R כפול פאי, נכון?
R=1, ולכן היקף המעגל הוא 2 פאי
הזמן שייקח ליואב לבנות את הגדר הוא הזמן שבו הוא יקיף את כל המעגל, כלומר היקף המעגל עצמו, שהוא כאמור 2 פאי.
2. קודם כל, כדאי לזכור כללים מסוימים:
א. מספר שמתחלק בחצי ללא שארית הוא מספר עגול (1, 2, 3...), או מספר שהוא חצי (1.5, 2.5, 3.5...)
ב. מספר שמתחלק בשליש ללא שארית הוא שליש, הוא שליש, שני שליש, 1, 1 ושליש...
כבר עכשיו, בלי להיכנס לחישובים, אפשר לראות שבין כל ספרה עגולה (למשל בין 2 ל-3), המספר היחיד שיתחלק בחצי הוא 2, 2.5 ו-3, והמספר שיתחלק בשליש הוא 2, 2 ושליש, 2 ושני שליש, ו-3
כלומר, בין כל ספרה עגולה, יש יותר מספרים שמתחלקים בשליש מאשר מספרים שמתחלקים בחצי, ולכן התשובה היא שטור ב' גדול יותר
3. בשאלה כזו צריך לבדוק את מספר האפשרויות שיש לנו לכל ספרה, ולהכפיל בין מספר הצירופים של כל ספרה. אעבור על כולם (אגב, להבא תביא את התשובות)
ספרה ראשונה: אין לנו הגבלה מיוחדת, ולכן יש 6 אפשרויות (1 עד 6)
ספרה שנייה: כאן יש הגבלה אחת קטנה, והיא שהספרה הרביעית גדולה מהספרה השנייה. לכן, יש לנו כאן 5 אופציות שונות, שכן הספרה אינה יכולה להיות 6 (כי לפי הכלל בשאלה 6 הוא המספר הגדול ביותר)
ספרה שלישית: כמו בספרה הראשונה, כל האופציות פתוחות
ספרה רביעית: בדומה להגבלה השנייה, יש כאן 5 אפשרויות, שכן הספרה 1 לא תיתכן, כי אין ספרה קטנה מ-1 (המספר חייב להיות לפחות 2)
ספרה חמישית: יש רק אפשרות אחת, והיא הספרה שנמצאת בספרה השלישית
עכשיו נכפיל בין כולם
900=6X5X6X5X1
שנייה ממשיך...
עריכה: בממוצע אני קצת חלש, כך שכרגע אני לא מצליח לפתור את השאלה. אני בכל זאת אמשיך לנסות.
מקווה שהצלחתי בשאר השאלות :)
נערך ע"י assafy - 14/יוני/2009 ב- 19:30