פסיכומטרי

שאלות נפוצות שאלות נפוצות  חפש בפורום   לוח שנה   רישום משתמש חדש רישום משתמש חדש  התחבר [משתמש קיים] התחבר [משתמש קיים]

והפעם - בעיות חוקיות

הגב למאמר הגב למאמר
מחבר
  נושא חפש נושא חפש  אפשרויות הודעה אפשרויות הודעה
קרוש הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

כתובת: חולון
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 65
  ציטוט קרוש ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה נושא: והפעם - בעיות חוקיות
    פורסם: 24/נובמבר/2009 ב- 23:34

2 שאלות (והערה אחת) לגבי התרגול באתר -

שאלה 4 - לא מנסה להתחכם, אבל נראה שבבעיות חוקיות מתייחסים ממש לדברים הכי קטנים, ובשאלה כתוב שהיום בבוקר היו בדירתי 3 ג'וקים, ובצהרי כל יום גדל מספר הג'וקים ב-2, אז אחרי 10 ימים, בערב, אמורים להיות לי 25 ג'וקים ולא 23. נכון או שאני מפספס משהו?

שאלה 21 - השאלה מנוסחת כך - כמה מוטות צריך כדי ליצור רשת ברזל בצורת ריבוע כך שתיצור 100 ריבועים (בקיצור..) אני לא יודע אם זה בגלל הנוסח, אבל ממש לא הבנתי שמה שאני צריך לעשות זה לקחת רק את המוטות שאני צריך לאורך ולרוחב ולכן 11*2=22 (למרות שגם זה לא נכון, כי מוט אחד יכול להיות משותף ולכן 21 מוטות). כדי למתוח רשת צריך מינימום 2 מוטות (אחד בכל צד), ואם כך הדבר אז צריך לפחות 40 מוטות (11 מכל צד, 4 מוטות משותפים). ואני בכלל הבנתי שכדי שיווצרו לי 100 ריבועים, אני צריך לתמוך בכל ריבוע (מוט בכל פינה של הריבוע), ואז סימנתי 121. בקיצור (לאחר ההקדמה הארוכה), ברצוני לדעת אם הניסוח באמת פחות טוב, או שסתם אני הבנתי לא טוב, או שיש בעיה עם התרגיל הזה, ולמה מה שאמרתי לגבי 21 מוטות/40 מוטות לא נכון (או שכן..) תודה רבה :)

הערה - לגבי שאלה 6 (והיו עוד מספר שאלות דומות לה אבל יותר קצרות, לדוגמא 9), אני חושב שדרך הפתרון פה היא לא טובה וחשוב מזה - מבזבזת זמן יקר, ועלולה לגרום בקלות לשגיאות (לחבר את כל המספרים בין 1 ל-20).
כפי שעשה אינשטיין מכובדנו בכיתה ה' (נראה לי שזה הוא ונראה לי שזה היה בכיתה ה'..), בלי להפעיל נוסחאות של סדרות, פשוט לפי ההגיון - לחבר את המספר הראשון והאחרון (21), ואז את השני והלפני האחרון וכו', להבין כמה חיבורים כאלה יש לנו (מספר זוגי ולכן 10-11 זה הצמד האחרון, ולכן 10 חיבורים) ולכפול, במקרה שלנו 21 ב-10.
לתחילת העמוד
אלעד שווייצר (פסיכו) הצג רשימה נפתחת
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
  ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/נובמבר/2009 ב- 13:36
שאלה 4 - אתה צודק. יתוקן.

שאלה 21 - לא הבנתי איך מוט אחד יכול להיות מושתף וליצור רשת בעזרת 21 מוטות, וגם לא את החישוב ל-40 מוטות.
השאלה פשוטה - הרשת צריכה להיות בצורת ריבוע (כמו דף משבצות).  11 ישרים לאורך, 11 ישרים לרוחב - נוצרים 10 ריבועים בכל צלע של הריבוע - סה"כ 100 ריבועים.

שאלה 6 - הדרך המומלצת בשאלות חוקיות היא לרשום איבר ואיבר ולא לחשב. זו הדרך המומלצת. כמובן שאפשר לפתור גם בדרכים אחרות.
מה שעומד מאוחרי המלצה על דרך זו או אחרת היא הרצון למצוא דרך שתתאים לרוב התלמידים.  הדרך שהצעת אולי מובנת לך (וזו בעצם המהות של הנוסחה לחישוב סכום סדרה חשבונית), אך רוב התלמידים לא יהיו מסוגלים לחשוב עליה בעצמם.

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
קרוש הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

ציטוט קרוש ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/נובמבר/2009 ב- 19:52
לגבי שאלה 21 - הנה דוגמא לאיך אני יוצר רשת של 16 ריבועים עם 9 מוטות (ולא עם 10, * מייצגת מוט)
* - * - * - * - *
|    |    |    |    |
* -    -    -    -
|    |    |    |    |
* -    -    -    -
|    |    |    |    |
* -    -    -    -
|    |    |    |    |
* -    -    -    -

לגבי החישוב ל-40 - לפי הגיון בסיסי, כדי להעביר רשת של מחניים לדוגמא צריך 2 מוטות (אחד בכל צד). כדי להעביר 11 רשתות צריך 22, כדי ליצור 100 ריבועים, צריך להעביר 11 רשתות לאורך ו-11 רשתות לרוחב, כל רשת מוחזקת ע"י 2 מוטות (אחד לכל צד), כלומר 44 מוטות, וכמו שהדגמתי שאפשר לחסוך במוטות ע"י הצבת מוטות משותפים בפינות, נצטרך 44-4=40.
שרטוט להמחשה כשמדובר ב-4 ריבועים (צריך 3 מוטות לכל כיוון, כלומר 12, פחות 4 שיכולים להיות משותפים = 8):
* = * = *
|     |     |
* = + = *
|     |     |
* = * = *

ולגבי ה-121 זה נראה לי די ברור, אבל לדוגמא בשרטוט הנ"ל במקום של ה-'+' יהיה גם מוט, ואז נצטרך 9 מוטות.

סליחה שחפרתי, אשמח להתייחסות מלומדת :)

לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 25/נובמבר/2009 ב- 20:49
עדיין לא הבנתי מה זה מוט משותף...

גם הדוגמה הראשונה שלך ספרתי  מוטות ולא 9.

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
קרוש הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

ציטוט קרוש ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 26/נובמבר/2009 ב- 12:30
המוט (הכוכבית) הכי ימנית והכי עליונה היא משותפת.
יש 9 כוכביות בדוגמא הראשונה, על זה אי אפשר להתווכח :)
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 27/נובמבר/2009 ב- 00:17
אני עדיין לא מבין אותך.

הרשת אמורה להיווצר מהמוטות עצמם, לא על ידי מתיחת חוטים או משהו אחר בין המוטות.
איך אפשר לשים מוט משותף?

למשל, הרשת הבאה מורכבת מ-6 מוטות ויוצרת 4 ריבועים:

|____ |____ |

תנסה לעשות את זה עם גפרורים שאתה מניח על השולחן.
מדובר במישור, זה לא תלת-מימדי

פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
קרוש הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

ציטוט קרוש ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 30/נובמבר/2009 ב- 11:06
מדובר במישור, זה לא תלת-מימדי - זה המשפט החסר שגרם לבילבול...
אררררגגגגגג!!!!
לתחילת העמוד
מנהל פסיכו
מנהל  פסיכו
צלמית
מנהל הפורום

ציטוט אלעד שווייצר (פסיכו) ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 30/נובמבר/2009 ב- 17:34
כתוב רשת ברזל...
פסיכו - פסיכומטרי חינם!
לתחילת העמוד
קרוש הצג רשימה נפתחת
חבר מסור
חבר מסור

ציטוט קרוש ציטוט  הגב למאמרתגובה קישור ישיר לפירסום זה פורסם: 30/נובמבר/2009 ב- 18:53
יש לי דימיון מפותח :)
לתחילת העמוד
 הגב למאמר הגב למאמר

קפוץ לפורום הרשאות פורום הצג רשימה נפתחת

דף זה נוצר ב .234 שניות.
  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.