עשיתי פסיכומטרי רק פעם אחת והציון שלי לא מספיק לרפואה אבל אני חלוק אתך כמה מהתובנות שהרווחתי...
א. עדיף מורה פרטי למרות שהמורה שלי בקורס היה אחלה זה שונה לגמרי כשיש מורה שמרוכז רק בך ונותך לך 100% מתשומת הלב שלו כמה ניצול הזמן הוא הכי יעיל, קח בחשבון שמורה פרטי במיוחד לאורך זמן יכול להיות עסק די יקר יותר מקורס אפילו (תלוי איזה קורס אתה עושה וכמה אם בכלל אתה מקבל הנחה)
ב. נשמע לא רציונלי אבל תבקש שיעור ניסיון רק לשמוע את המדריך מסביר או לעיין בחומר כדי שתוכל לראות מה יותר מתאים לך
ג. תברר גם אם שני אנשים יענו לך אם זה יעיל או לא זה לא רלוונטי כי הם לא אתה, מה שלא מתאים לך אולי עבד בשבילם.
תתחיל לעבוד על האוצר מילים כבר עכשיו כמו שהמדריך שלי אמר "כל פעם שאתם עושים הפסקה ,ברכבת באוטובוס מחכים בתור תטחנו מילים! כל הזמן!" במיוחד אם האנגלית שלך טעונת שיפור. מומלץ במיוחד לקרוא ספרים באנגלית כאלה שמעניינים אותך, נאשיונל ג'אוגרפיק ,ג'רוזלם פוסט לייט (מומלץ ביותר), להעביר את הכתוביות בטלויזיה ובסרטים שאתה רואה לאנגלית ובקיצור להתחיל לנשום אנגלית כבר מעכשיו. אם תתחיל לעבוד על זה עכשיו בקטנה זה יקל עליך משמעותית אחר כך
ארבעה חודשים נשמע אחלה אבל מניסיון עד למרתון אל תלמד כל יום כל היום כי אתה תישחק מאוד מהר .
בסופו של דבר התרגול הוא לא העיקר אלא הוא כלי כדי לחדד את יכולת החשיבה הפסיכומטרית שלך ככה שאל תתפשר על האיכות בשביל הכמות.
זהו ,מקווה שעזרתי לך...