מחבר |
נושא חפש אפשרויות הודעה
|
YakirHackmon
חבר חדש
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 4
|
ציטוט תגובה
נושא: העלאת בחזקה/ הוצאת שורש ממשוואה פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 17:16 |
שלום רב,
במהלך התירגולים האחרונים שלי נתקלתי במספר שאלות בהן התלבטתי האם ניתן להעלות בחזקה את המשוואה או להוציא שורש. נאמר לי בתחילת הלימוד שניתן לבצע כל פעולה על משוואה אבל אני תוהה האם זה לא משנה את ערך המשוואה?
כלומר אם ישנה משוואה שאחד מאגפיה הוא -4 ואני אעלה אותה בחזקה אז זה יהפוך ל-16 וכך בעצם יעלם הסימן מינוס שהיה לו. זה לא משנה את תוצאות המשוואה?
באותה נשימה, אם העלתי את X בריבוע, אני לא יודע מה ערכו האמיתי של X ואם הוא במינוס לצורך העניין אז אני מחליף את הסימן שלו בלי להתעמק בכך.
שאלה נוספת זה בקשר להוצאת שורש, אם אני מוציא שורש למספר 16 לדוג' אז אני צריך להתחשב בעובדה שהתוצאה יכולה להיות 4 או -4 נכון?
ושאלה נוספת, אם אני מוציא שורש ל-X בריבוע אז אני לא צריך להתחשב בעובדה שזה X או -X?
תודה רבה מראש!!
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 18:43 |
לא תמיד מותר לבצע כל פעולה על משוואה, למשל כאשר מדובר בחזקות ושורשים, או למשל צמצום בנעלם שערכו לא ידוע (אולי הוא אפס).
שורש 16 זה רק 4, זה לא מינוס 4.
אם היו רוצים את 4- אז היו כותבים מינוס שורש 16 (השורש השלילי של 16)
|
|
|
YakirHackmon
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 20:17 |
אבל הרי כשאתה מצמצם במשוואות את X אז יכול להיות שX שווה אפס אבל עדיין אנו עושים את זה כמעט תמיד.
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 22:31 |
אף פעם לא.
למשל,
xy = x^2
אם תצמצם את x תקבל ש- x=y אבל זה לא נכון.
אם x=0 אז y יכול להיות כל מספר
|
|
|
YakirHackmon
חבר חדש
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 23:23 |
לא הבנתי בדיוק מה המסקנה?
כלומר אף פעם לא יכול להיות שX שווה ל-0 במשוואות האלה או שאף פעם לא ניתן לצמצם בX?
תודה!
|
|
ערבי
חבר בכיר
כתובת: כרמיאל
מאמרים: 227
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/פברואר/2012 ב- 23:35 |
בד"כ אחד הנתונים של השאלה שהנעלם לא שווה ל-0 (שאפשר לצמצם בו ולהמשיך בפתרון), אחרת אי אפשר לצמצם - כפי שהציג אלעד.
נערך ע"י ערבי - 07/פברואר/2012 ב- 23:36
|
It is a capital mistake to theorize before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.
|
|