כתובת: צפון
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 44
ציטוטתגובהנושא: תרגול פורסם: 11/אוקטובר/2014 ב- 23:48
אלעד שלום,
נתקלתי בפורום בתשובה שלך בנושא לימוד החומר ואמרת שלאחר שלומדים נושא לעשות את כל התרגול, קודם כל רציתי להבין האם התכוונת שלומדים נושא אז מתרגלים רק אותו או במקביל לומדים נושא נוסף (למשל מילולי-אנגלית) ומתרגלים את כל החומרים בנושא ברצף ובמקביל.
למה חלוקה של התרגול למשך זמן רב כאשר בכל יום עושים כמה תרגילים היא לא טובה?
היי משה,
בכל שבוע יש ללמוד כמה נושאים, בהתאם לתכנית לימוד המומלצת.
הסיבה שחלוקה של תרגילים של נושא מסוים להרבה ימים היא לא טובה היא שכאשר אתה לומד נושא חדש אתה חייב לתרגל ממנו בהיקף גדול כדי להבין אותו ולהפנים אותו כמו שצריך.
אם אני אלמד אחוזים למשל, אבל אעשה רק 10 תרגילים (כי אני מתכנן להשאיר לעצמי תרגול של 5 שאלות כל יומיים בחודש הקרוב), אז אני לא אבין את הנושא, ועד שאגיע לתרגילים הרלוונטיים כבר אשכח מה שלמדתי.
אם לומדים נושא ומתרגלים בהיקף מספיק, אז מבינים אותו הרבה יותר טוב והוא גם מופנם אצלנו, זאת אומרת שאם נעזוב אותו ונחזור אליו רק עוד חודש, ואפילו רק עוד כמה חודשים, אחרי חזרה קצרצרה ניזכר בהכל והכל יהיה מובן.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה