הציור של אלעד נתן לי רעיון.
אפשר להוכיח את זה די בקלות (את העניין של הנקודה של ממוצע שיעורי הX, Y שהיא נמצאת באמצע הישר בין 2 נקודות).
תסתכל בציור על הטרפז. רואה את הקו המקביל. בוא נעשה שהוא ייצא מאמצע הישר על ציר הY . מכיוון שהוא גם מקביל וגם יוצא מאמצע צלע של שוק אחת הוא גם קטע אמצעים כלומר יוצא מאמצע השוק השניה.
זה סתם רעיון שעלה לי מהציור.
1. אפשר להיעזר בעין, הסרטוטים בד"כ מדויקים.
2. נכון פתרתי לך ע"י נקודת ממוצע שיעורי הX, Y ושאלת אותי אם זה בהכרח? זה מוכיח את זה גיאומטרית..
קטע האמצעים מקביל לציר הX ולכן שיעור הY בו קבוע. מכיוון שהוא יוצא מאמצע הצלע שיעור הY הוא 2. כלומר ממוצע שיעורי Y של שתי הנקודות (נקודת החיתוך עם ציר הX ונקודה B)
שים לב שהנקודה (1-, 10) שיעור ה-X שלה הוא הממוצע של שיעורי ה-X של נקודת החיתוך של הישר BC עם ציר הX והיא (8,0) לנקודה (4-, 12)C כלומר באמצע הישר של נקודת החיתוך לנקודה C. אבל זה עדיין לא מספיק כדי לקבוע האם היא נמצאת על השוק כי צריך לבדוק את שיעור הY של הנקודה. שיעור ה-Y הוא 1- ולכן אינו ממוצע שיעורי הY של נקודת החיתוך ונקודה C ולכן לא נמצא על השוק..
לכן הנקודה לא נמצאת על היקף הטרפז
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה יכול להצביע בסקרים בפורום זה