אז קודם כל לכל ניבחני פברואר הרבה בהצלחה, דבר שני יש לי כמה שאלות מהמיקבץ שלגאומטריה כללי שאני אודה לכל מי שיוכל לעזור איתן
שאלה 5,אני לא מבין איפה טעיתי אני מוצא את הניצבים של משולש הכסף (3) ואז את היתר (3 כפול שורש 2)
עלפי הנתון שגם שטח המלבן=18 ועל פי הניצב של משולש הכסף אני מוצא את הצלע השנייה של המלבן (שיוצא לי 3 כפול שורש 2)
שאלה 21- לגביי אגף ימין אני מניח שיש רק מעגל אחד שחוסם את המשולש הספציפי הזה, ולגביי אגף שמאל מצאתי(לפחות) מיקרה אחד שבו אפשר לחסום את הדלתון אז חשבתי שהתשובה צריכה להיות 4
שאלה 25- אני מניח שאני לא יכול לדעת ששני הקטרים מאונכים זה לזה רק על פי הסירטוט ?
אבל משהו דומה בשאלה 27 לא מיסתדר לי
27-אני חושב שעל מנת שאפשר יהיה להסיק ששני השטחים שווים אני צריך שFE יהיה מאונך לבסיסים (מלבד זה שהוא חוצה כל אחד מהם),אבל אין נתון כזה (או שאולי הוא לא חייב להיות מאונך להם כדי לחצות את הטרפז?)
שאלה 31- הצלחתי את השאלה אבל הייתי צריך להעזר במישוואה קצת מסורבלת אם מישהו עשה את זה בצורה קצת יותר ישירה (על סמך נפח של גליל מול נפח של חרוט ו/או זה שהגובה של אחד מהם כפול או כל דרך מעניינת אחרת שמקצרת תהליכים ובעיקר מקטינה סיכוי לטעויות)אני אשמח לראות...זה הכל לבינתיים תודה