מחבר |
נושא חפש אפשרויות הודעה
|
power
חבר מסור
כתובת: נהריה
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 95
|
ציטוט תגובה
נושא: חיבור פורסם: 24/מאי/2016 ב- 10:03 |
אני לא יודעת לכתוב חיבור , הכתב שלי מסורבל , המשפטים שלי מסורבלים ובקצור הם פשןט לא מובנים ואין מספיק זמן לכתוב כמו שצריך, זה לא הגיוני מתי בתואר יבקשו ממני לכתוב את דעתי בנושא מסוים ביד תוך 30 דקות. מה הם מנסים לבדוק בזה בכלל , האם כדי שאסיג מורה פרטי רק ללמוד חיבור כמו שצריך ?
|
אורטל
|
|
עודד חיפה
מדריך פסיכו
כתובת: חיפה
מאמרים: 834
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/מאי/2016 ב- 10:32 |
אורטל שלום,
אתייחס בנקודות:
1. לומדים לכתוב חיבור כמו שלומדים לפתור בעיות הספק. "HACOL SHAPIR".
2. מיד אחרי שתתבקשי לפתור אנלוגיה. המבחן הזה בוחן יכולות מסוימות, בכל מיני דרכים, וזה שלא צריך לכתוב חיבור באופן ישיר, לא אומר שלא תזדקקי לתכונות הנדרשות בביצוע משימה זו לביצוע משימות אחרות.
3. כדי להמליץ לך איך להתקדם, ספרי לנו איך למדת עד כה את הנושא, ואז ניתן יהיה להכווין אותך.
עודד
|
|
power
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/מאי/2016 ב- 11:39 |
אני למומדת בעיקר מהספר חיבור שלכם והתקדמתי לפי השלבים בספר ואז פשוט ניסתי לכתוב מלא חיבורים ,
|
אורטל
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/מאי/2016 ב- 17:54 |
אני לא חושב שמורה פרטי יכול לעזור לך יותר מאשר ספר החיבור. ספר החיבור כל כך מפורט, התרגול כל כך מובנה, שאין מה למורה פרטי לתרום לך בנושא הזה.
מה שאת צריכה לעשות זה בעיקר לשנות גישה, לפי הטון שעולה מההודעה שלך...
יש מבחן פסיכומטרי וצריך לעשות אותו. את לא חייבת, את יכולה ללכת ללמוד במוסד שלא דורש פסיכומטרי, אבל אם החלטת שכן אז אני לא רואה טעם בלהוציא קיטור בסגנון של "למה צריך את זה בכלל?". קיטור כזה רק מוביל לתסכול, להורדת המוטיבציה, ובסופו של דבר רק פוגע בלימוד.
יש מבחן, יש בו כל מיני סוגי שאלות, וזה מה שצריך לעשות כדי להצליח. תפנימי את זה ותעשי מה שצריך.
ודרך אגב, אם יש משהו שהוא יותר קריטי ללימודים אקדמיים זה דווקא כתיבת חיבור, יותר מאשר רבה דברים אחרים במבחן הזה.
ולעניין הספציפי של החיבור - מעבר לתרגול בספר את יכולה לשלוח לנו חיבורים לבדיקה ולקבל הערות יותר קונקרטיות לשיפור.
|
|
|
power
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 24/מאי/2016 ב- 18:13 |
איך אני יכולה לשלוח לכם חיבור ?