שלום וברכה,
אני תלמיד בכיתה יב", ניגשתי לפסיכומטרי במועד אוקטובר וקיבלתי 766, שזה מעולה ומעבר לציפיות שלי.
עכשיו אני בהתלבטות רצינית לגבי הלימודים בעתודה האקדמית. האמת היא שאין משהו שמעניין אותי באופן ספציפי, אבל די בטוח שאני אלך בכיוון של הנדסת-תוכנה/מדעי המחשב.
הפנו אותי מתכנית עתידים ל"מרכז לייעוץ אקדמי" באוניברסיטת בר-אילן. אבל חיפוש קצר באינטרנט של מספר הטלפון שנתנו לי (03-6409692) העלה שזה באוינברסיטת תל-אביב, ובעיקר לאבחון של לקויות למידה לסטודנטים, אז ייתכן שזה לא המספר הנכון. אם כי ממה שהבנתי גם שם יש ייעוץ אקדמי.
השאלה שלי אם אתה יודעים למי הכי כדאי לפנות בשביל לקבל ייעוץ אקדמי איכותי? זה חשוב לי כי אני צריך כבר לבחור מסלול בעתודה עד ה-28 בפברואר. האם אתה מכירים את המרכז לייעוץ אקדמי באוניברסיטת בר-אילן וזה באמת משהו שעוזר וכדאי לפנות אליהם, או שיש לדעתכם איזו אפשרות יותר טוב?
הנציג של תכנית עתידים אמר לי לגבי המרכז לייעוץ אקדמי שהוא הפנה אותי אליו (הזה של בר אילו כנראה), שעושים שם מבחנים של 5 שעות שבודקים כשירות אקדמית בנושאים שונים. האם מישהו מכיר את זה, וזה באמת ככה? והאם לדעתכם זה באמת יכול לעזור בבחירת הלימודים בהשכלה גבוהה, וזיהוי באיזה תחום יש לי יותר פוטנציאל?
תודה רבה!