מחבר |
נושא חפש אפשרויות הודעה
|
alonmoshe
חבר מסור
כתובת: צפון
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 44
|
ציטוט תגובה
נושא: שיפור פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 19:49 |
אלעד שלום,
קיבלתי היום את ציוני הבחינה שלי, התאכזבתי קשות, אפילו באנגלית שזה התחום החזק שלי. האם לדעתך אפשרי לשפר את הציון לסביבות 750 בזמן כה קצר? לדעתי הירידה החדשה שלי הייתה בעיקר בגלל לחץ של הפעם הראשונה והציון "האמיתי" לפי סימולציות של הארצי הוא כמעט 700.
בכמותי לדעתי השיפור יבוא מהר עם התרגול(האם ראלי בעזרת תרגול רב לשפר יחסית הרבה ממה שקיבלתי? (הממוצע שלי בסימולציות בכמותי היה 130-135).
האנגלית זה לדעתי פשוט מילון ועוד כמה ספרים.
המילולי זה העקב אכילס שלי ושל בערך כולם לדעתי, האם ואיך אתה מציע לי לשפר את המילולי? אני תכננתי לתרגל את כל הספר שלכם ושל ניב רווח/יואל גבע, האפ זה מספיק? האם כדאי לעשות עוד משהו חוץ מזה ומילון?
הציון הכללי שלי הוא: 645
כמותי:125
מילולי:122
אנגלית: 138
(אני מעוניין לגשת בפבואר)
|
|
alonmoshe
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 21:33 |
בנוסף, האם אתה ממליץ גם ללמוד מהמילון באנגלית או רק לקרוא?
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 21:36 |
אם היית רוצה לשפר ל-700 אז עם עבודה קשה זה אפשרי. השיפור מ-700 ל-750 קשה פי 10 אם לא יותר מזה.
כדי לקבל 750 אתה צריך להצליח לעשות סימולציות כמעט עם אפס טעויות. אם כרגע אתה ברמה של 700 במבחנים של המרכז הארצי השחפור ל-750 בזמן כזה מאוד קשה.
|
|
|
alonmoshe
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 21:39 |
אני מאמין לפי הסימולציות שאני ברמה של 700 אך כמו שרשמתי נפלתי חזק במבחן, האם ייתכן שהסימלציות שמפרסם המרכז הארצי קלות יותר? נפ]ילה של כמה עשרות נקודות היא הגיונית אבל של כל כך הרבה? האם לחץ באמת יכול להסביר זאת לאחר כמה חודשי הכנה?
|
|
alonmoshe
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 21:40 |
התכוונתי כמובן לנפילה של 10-20 הגיונית ולא יותר או בערך 50
|
|
alonmoshe
חבר מסור
|
ציטוט תגובה
פורסם: 05/נובמבר/2014 ב- 23:03 |
האם כדי להגיע או להתקר ל750 המיוחל מה שצריך לעשות זה "בסה"כ" לתרגל לתרגל ולתרגל את הספרים, לסיים את הספרים עד לתרגיל האחרון? האם לשלב מכמה ערכות כדי לתרגל עוד ועוד?האם אתה ממליץ על דרך לימוד כזו או אחרת? לתחקר תרגיל תרגיל? לפתור בדרך שונה? איך אתה ממליץ לתחקר? האם לאחר כל תרגיל ותרגיל שטעיתי בו קודם לפתור ללא זמן ורק אח"כ לבדוק את הפתרון?
כל עצות נוספות יתקבלו בברכה
|
|
אלעד שווייצר (פסיכו)
מנהל פסיכו
מנהל הפורום
כתובת: תל אביב
מאמרים: 18183
|
ציטוט תגובה
פורסם: 07/נובמבר/2014 ב- 11:41 |
פערים של 50 נקודות הם הגיוניים בהחלט. תחשוב על הסימולציות שעשית - האם כולן היו בהפרש של 10-20 נקודות אחת מהשניה? אני משער שלא.
כדי להגיע ל-750 אתה צריך להיות מסוגל לפתור כל שאלה בלי לטעות, ובמהירות (הרבה פחות מדקה).
תרגול יכול לעזור כמובן אבל הוא לא מספיק, בציון כזהנכנס כבר מרכיב של יכולת אישית, שלמעטים יש אותה (אחוזים בודדים באוכלוסיה).
לצערי אין לי הרבה עצות איך להגיע לציון הזה - אתה פשוט צריך לפתור כל שאלה בשניות בלי בעיה. להגיע למצב שאתה מסתכל על הפסיכומטרי ואומר "זה משחק ילדים, השאלות האלה הן בדיחה".
אם אתה לא שם, אתה לא ב-750.
אני אחזור שוב על מה שכתבתי - בהערכה גסה, ל-80% ממדריכי הפסיכומטרי יש ציון נמוך יותר מ-750.
כשתלמידים שלי היו רוצים לקבל כזה ציון פשוט הייתי שואל אותם אם הם חושבים שהם יותר טובים ממני בפסיכומטרי. זה היה מכניס אותם לפרופורציה.
ואני אסכם בזה - אני לא מתכוון לבאס או לייאש, אני פשוט ישיר ומנסה לתאם ציפיות ואולי לחסוך אכזבות. 750 זה ציון ברמה אחרת. אם תדבר על 700 אני יכול להדריך וללמד איך להגיע אליו כי זה בסדר שיהיו פה ושם כמה טעויות ועדיין אפשר לקבל 700.
בהקבלה לחדר כושר - אתה יכול להתאמן המון ואפילו להיות סופר שרירי, אבל כנראה לא תהיה ברמה של להשתתף בתחרות בודיבילדינג - זו ליגה אחרת.
אז 750 זו ליגה אחרת.
|
|
|