הצטרף: 14/נובמבר/2011
מצב מקוון: מנותק
מאמרים: 100
ציטוטתגובהנושא: חיבור - אשמח לתגובות פורסם: 06/פברואר/2013 ב- 09:17
האם יש מקום להוריד את רף הגיל הקובע את הזכות לבחור ולהשפיע על רשימת חברי הכנסת בגיל צעיר מ-18, כלומר בגיל 16?
יש הטוענים כי הורדה של רף הגיל הקובע ליכולת לבחור אינה נכונה כיון שאמנם אין הבדלים רבים בבגרות השכלית של בן 18 לבין בגרותו של בן 16, אך ברור לכולם שצריך לקבוע רף מסויים הקובע את הגיל המתאים. ודאי שתמיד יהיו אנשים בוגרים יותר שלא יוכלו לבחור ואנשים בוגרים פחות שיהיה מותר להם לבחור. הרף הקובע תמיד צריך להיות שרירותי, ולכן אין גיל מתאים יותר מגיל 18 המסמן עבור רוב המתבגרים את שנת סיום הלימודים והמעבר לשלב הבא בחיים.
משיקול זה נובע גם שיקול נוסף הקשור גם הוא לסיום הלימודים. בסוף כיתה י"ב מתגייסים הנערים והנערות לצה"ל, וזהו גיל המסמן התחלה חדשה ומשמעותית המלאה באתגרים חדשים שמחייבים אחריות גדולה. הנער מתחיל לנווט את חייו לגמרי בעצמו, הוריו מפסיקים להיות גורם מחייב ונשארים רק כגורם מייעץ בחייו.
שיקול נוסף הוא העובדה שבגילאים צעירים אלו הרגש הוא מרכיב חזק בהחלטות של האדם. חשוב מאוד שבהחלטות המשפיעות על אופי המדינה מרכיב השכל יהיה חזק יותר.
מנגד, יש הטוענים שדווקא כדאי מאוד להוריד את רף הגיל הקובע לבחירות. ראשית, הסיבה שהבחורים והבחורות מתגייסים לצהל בגיל 18 היא סיבה טכנית ולא מהותית, כיון שרק בגיל 18 מסתיימים לימודי התיכון ובחינות הבגרות. בנוסף, גיל סוף התיכון זהו אחד השלבים שבהם האדם הכי בוער מבחינה אידיאולוגית. לא במקרה זהו הגיל שמדריכים מתנועת הנוער משפיעים על חניכים הקטנים מהם.
בנוסף אפשר לראות בתחום אחריות נוסף שיש מקום לנתינת אחריות עוד לפני גיל 18. רישיון נהיגה אפשר לקבל בישראל מגיל 17 ואת לימודי הנהיגה אפשר להתחיל כבר מגיל 16 וחצי.
לסיכום, ראינו שתי גישות המתייחסות לשאלת קביעת רף הגיל הקובע לבחירות לכנסת. המתנגדים להורדת הרף מדברים על בגרות רגשית וקביעת גיל שרירותי המגובה בסיום הלימודים. התומכים בהורדת הגיל מדברים על חשיבות הנושאים הבוערים בליבו של אדם בגילאים צעירים אלו ועל תחומי אחריות נוספים שנפרשים לפני אדם עוד לפני גיל 18.
בעיניי, צודקים יותר אלו המתנגדים להורדת הרף. גם גיל 18 זהו גיל צעיר מאוד ובכך שאנו נותנים לצעירים בגיל זה לבחור אנו שומרים מצד אחד על היתרונות הגדולים בגיל צעיר - שדוברו לעיל, ובנוסף על הבגרות הנפשית והרגשית המתלווה בגיל זה שאינה קיימת עוד קודם. לגבי רישיון נהיגה, העובדות מוכיחות שצעירים מעורבים יותר בתאונות ביחס למספרם באוכולוסייה כך שבכלל לא בטוח שהאפשרות להוציא רישיון נהיגה בגיל זה מוצדקת.
אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב על נושאים בפורם זה אתה לא יכול למחוק את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותך בפורום זה אתה לא יכול ליצור סקרים בפורום זה אתה לא יכול להצביע בסקרים בפורום זה