פסיכומטרי



הסברים ותרגול






 




 

התאמות והקלות לפסיכומטרי


הבחינה הפסיכומטרית
על הבחינה הציון הפסיכומטרי מועדי פסיכומטרי נהלים ורישום התאמות בבחינה


לחץ לרכישת טופס הרשמה לבחינה הפסיכומטרית


תנאים מותאמים
ככלל, המרכז הארצי לא שש לתת הקלות.
כולנו זוכרים איך בבחינות הבגרות כל מי שרק רצה קיבל תוספת זמן. כאן זה לא כל כך פשוט.
רוב הפונים נענים בשלילה. מניסיון העבר, לעיתים צוות הבמו"ת (בחינה בתנאים מותאמים) משיב בשלילה גם לנבחנים אשר באמת זקוקים להקלות.

המרכז הארצי לבחינות ולהערכה מנסה לתת מענה לקשיים של נבחנים בעלי מגבלות שונות. המגבלות יכולות להיות פיזיות או מגבלות של ליקויי למידה שונים. המרכז מנסה לאפשר לנבחנים אלה לעקוף את תוך שמירה על שיוויון כלפיי שאר הנבחנים.
 
מי יכול לפנות בבקשה לבחינה בתנאים מותאמים?
מועמדים אשר נרשמו לבחינה ויש להם, כאמור, מגבלה  או ליקוי למידה שיכולים להשפיע על התפקוד שלהם בבחינה. לפני צהלות השמחה, יש לזכור כי לא בהכרח הקלות שקבלת בבחינות הבגרות יינתנו בבחינה הפסיכומטרית.
 
לפני שתרוצו לפנות ליחידה לבחינות מתואמות שימו לב:
לא ניתנות הקלות על בסיס חרדת בחינות או חוסר הכנה לבחינה (לא הייתם בתיכון כי עבדתם על מנת לפרנס את ההורים לא נחשב מוגבלות). ליקוי כתיבה אינו נחשב, פשוט כי אין צורך בכתיבה במבחן (על השם והכתובת תתאמנו חזק). בכל מקרה, התנאים ניתנים תוך שמירה על הוגנות כלפי שאר הנבחנים ולסובלים מליקויי ממשי בלבד.
זכור! תנאים מותאמים ניתנים לנבחנים הסובלים מליקוי המשבש מאוד את תפקודם.
 
מה תוכלו לקבל בכל זאת?
בחינה ממוחשבת הכוללת תוספת זמן, הארכת זמן בכמה מפרקי הבחינה או בכולם, דף תשובות מוגדל, הפסקות בין הפרקים, שימוש במחשבון (חיבור חיסור כפל וחילוק בלבד), השמעת פרקי האנגלית, התאמת תנאים פיזיים שונים ועוד, לפי האבחון.

מה לא תקבלו?
מילון ממוחשב או אחר, פטור מחלק מהמבחן, הסבר לכוונת השאלות, סימון התשובות שלא על גיליון התשובות.

איך פונים בבקשת הקלות בכל זאת ?
ראשית, להירשם לבחינה הפסיכומטרית ולצרף לטופס ההרשמה את המסמכים הנדרשים, בהתאם לסוג הלקות.
בתהליך הרישום לא תוכלו לקבל הקלות, ועל האישורים וטופס ההרשמה להגיע אל המרכז הארצי לבחינות ולהערכה עד למועד סיום ההרשמה.

מומלץ מאוד להירשם מוקדם ככל האפשר. תהליך הטיפול בפנייה עשוי להימשך כחודש ימים. לא ניתן להגיש בקשה לבחינה בתנאים מותאמים לאחר מועד סיום ההרשמה לבחינה.

המסמכים הנדרשים.

לקוי למידה:
1.  אבחון מקצועי ע"י איש מקצוע המוסמך לאבחן ליקויי למידה. חשוב לוודא כי המאבחן הוא בעל הכשרה בתחום של אבחון מבוגרים בעלי ליקויי למידה. על האבחון להיעשות בשפת האם של המאובחן. יש לצרף אבחון שנעשה אחרי גיל 16, והוא משנת 2000 ואילך.
2.  "שאלון למאבחן" - מומלץ שהמאבחן יקרא את ה"שאלון למאבחן" ואת דף ההנחיות המצורף אליו לפני עריכת האבחון. כמו כן יש לוודא שהמאבחן מילא את ה"שאלון למאבחן" בצורה מלאה ומפורטת.
3.  אבחונים קודמים - יש לצרף לטופס ההרשמה את כל דוחות האבחון.
4.  "שאלון לנבחן".
 
 
יש לזכור שהאבחון הוא השלב הראשון. ההחלטה על ההקלה היא בידי המרכז הארצי לבחינות והערכה בלבד.
 
 
הפרעת קשב וריכוז:
קשה, אנחנו יודעים, אבל תנסו להתרכז בהנחיות:
במקרה של הפרעת קשב וריכוז, על האבחון לכלול בדיקה מעמיקה וספציפית של הקשב והריכוז. הבדיקה תיערך ע"י פסיכיאטר, נוירולוג, נוירו-פסיכולוג או פסיכולוג קליני שהתמחה בתחום זה.
 
 
 
מגבלות פיזיות:
1.  "שאלון לנבחן".
2.  אבחון של המגבלה הפיזית - על האבחון להצביע על קשיים העלולים להתעורר אצל הנבחן במהלך הבחינה. לדוגמה - בעיות ראיה מצריכות אישור של רופא עיניים. האבחון אינו חייב להיות עדכני במקרה של בעיה כרונית (הרופא יבין את ההנחיה הזו).
3.   "שאלון לרופא" - ימולא ע"י הרופא שערך את הבדיקה.
 

אפשר לערער?
ניתן לערער על החלטת היחידה לבמו"ת פעם אחת ללא תשלום. אולם, אם בערעור צרפתם מסמכים חדשים (אפילו אחד), תחויבו בתשלום בסך 180 ₪.

לכן, כדאי לשלוח כבר בפעם הראשונה את כל המסמכים הדרושים, כל האבחונים, כל המכתבים מהרופא, ובכלל, כל מה שתצליחו לגרד ויש סיכוי שיעזור.


 

  Copyright © 2007 Psycho.co.il All rights reserved.